Menu

5 daagse bij- en nascholing introductie fytotherapie

Stichting TS Health Academy
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

8 dagen

studie belasting

57 uur (2 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
5-daagse intro fytotherapie:
Inhoud: Deze bij- en nascholing betreft een introductie op het werken met fytotherapie zoals kruiden in de praktijk. Er staan 5 studiedagen voor gepland. Dit betreft een kennismaking met de fytotherapie. Waarna u enkele enkelvoudige basis kruidentincturen of combinaties kunt inzetten. Na afloop weet u beter hoe deze uw praktijk kunnen aanvullen en op welke manieren uw kennis verder uitgebreid kan worden.

Tijdens deze dagen worden de volgende items besproken:
Ecologie en plantinhoudsstoffen
Inhoudsstoffen van kruiden en hun eigenschappen
Fysiologische werking van kruiden
Verwerking van kruiden tot middelen en wijze van toepassing
Proef, ruik, voel en ervaar enkele kruiden
Huiswerkopdrachten waaronder een praktijkopdracht
Een kruidige reis door het menselijk lichaam
Een reis langs de functiesystemen en de meest voorkomende en kansrijke interventies met kruiden
Behandeling van de ‘Big Six’ met kruiden en het versterken van het immuunsysteem
Hart- en vaatziekten
Diabetes
Reumatische aandoeningen
Hersendegeneratie
Degeneratieve aandoeningen
Allergieën

Docent:
Dhr. John Koezen heeft ruim 40 jaar ervaring als docent Tuin & Landschap en Ecologie. Hij heeft inmiddels ruim 30 jaar mensen opgeleid in het ecologisch beheren van de Groene Ruimte. Inmiddels is hij 20 jaar bezig om zich te verdiepen in de vele aspecten van de gezondheid van de mens, zoals voeding en kruiden, de relatie tussen psyche en gezondheid, de verschillende behandelingsvormen waaronder orthomoleculaire voedingsleer, homeopathie en emotioneel lichaamswerk. Hij is al jaren examinator bij de driejarige opleiding voor herborist bij kruidencentrum de Sprenk en heeft daar ook zelf de opleiding gevolgd. Vanuit zijn agrarische achtergrond is hij blijven zoeken naar de processen die bij de plant een rol spelen bij het aanmaken van al die bijzondere inhoudsstoffen. Hij is nieuwsgierig en geniet nog altijd van het kunnen delen van kennis rond alles wat de natuur ons te bieden heeft.

Leerdoel en voor wie: 
Na afloop zal deze basis fytotherapie kennis uw praktijk en therapeutische kennis aanvullen (of opfrissen) en hoe deze ingezet kunnen worden met de huidige wetgeving. U verkrijgt eveneens inzicht op welke manieren uw kennis via een andere opleiding verder uitgebreid kan worden.
Het cursusprogramma is geschikt voor zowel therapeuten als artsen en alternatieve geneeswijze studenten die al een praktijk hebben als opstartende therapeuten.

Overige informatie:

Data 2021:
Voorjaarprogramma - vrijdag 26 februari, 5+26 maart, 9 april en 21 mei 2021
Najaarsprogramma – woensdag 20+27 oktober, 10+17 november en 1 december 2021
Zie www.tshealthacademy.nl voor de laatste update en wijzigingen.
Locatie: Harderwijk
Duur: 5x een hele dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 9.30 uur bent u welkom voor een kopje thee of koffie. Lunch is inbegrepen.
Mocht u in het verleden al een soortgelijke cursus hebben gedaan en u wilt uw kennis van indicaties opfrissen, dan is het mogelijk om in overleg de verkorte 3-daagse van deze cursus te volgen. Neem daarover vooraf contact op met ons via info@tshealthacademy.nl.
Kosten: € 595,- in totaal voor 5 dagen. Kosten zijn incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal. Voor deze 5-daagse introductie kan ook gespreid betaald worden: voor aanvang € 175,- en voor aanvang studiedag 2 t/m 5 (dus 4x) per dag €80,-. Geef dit a.u.b. aan bij uw aanmelding.
Kosten 3-daagse opleiding: € 395,- in totaal voor 3 dagen. Kosten zijn incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal.

Beoordeling en toetsing kennis: Deze vindt plaats gedurende de cursus, er zal na elk hoofdstuk een thuisopdracht worden meegegeven die u actief met het geleerde aan de slag laat gaan. Waardoor u alles gelijk praktisch kan toepassen en zo meer kennis en vaardigheden kan opdoen. De trainer zal dit nakijken en feedback geven.

De verkorte 3 daagse opfriscursus: Indien u al een fytotherapie opleiding afgerond heeft dan wordt in overleg met de trainer en afhankelijk van de gevolgde opleiding vaak een deel of de volledige leerstof van dag 1+2 bekend geacht. Voor u is de optie van een fyto opfriscursus van dag 3 tot 5 mogelijk. Geef bij uw aanmelding aan ‘opfris 3 dgs + uw afgeronde fyto opleiding’.Startdata
14-02-2020 | 23-09-2020 | 26-02-2021 | 20-10-2021
KTNO ID
K10438
Startdatum accreditatie
01-01-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Beroepsethiek
     Medische kennis
     Psychosociale kennis
Ondernemersvaardigheden
     Wet en regelgeving
Vakgebieden
Psychosociale kennis
Gezondheidspsychologie
Medische kennis
Diagnostiek
Pathologie
Fysiologie
Voedingsadvies
Diagnostiek
Fytotherapie
Detox
Biologische voeding
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2018
Subthema's
Fysiologie
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Optioneel
SBU Opbouw
Klassikaal: 34 uur
Praktijkoefening: 9 uur
Toetsing en examen: 6 uur
Zelfstudie: 8 uur
Totaal: 57 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • John Koezen

    1 scholingen