Menu

Keuzes voor het beste.

KTNO hanteert markt-conforme kwaliteitscriteria. Onderstaande knop geeft inzicht in de kwaliteitscriteria die wij stellen aan scholingen, opleiders en docenten. Maar onze aanpak gaat verder door samen met zorgverleners op een innovatieve manier inzichten te verwerven in hoe zij zélf scholingen ervaren.

Zorgverleners included
Naast de afspraken die wij dus met opleiders en docenten maken, worden (student-) zorgverleners bij kwaliteitsmetingen betrokken doordat zij gevolgde onderdelen snel en eenvoudig kunnen beoordelen via ons evaluatie systeem.

Exclusief bij KTNO: Realistische feedback
Doordat wij evaluaties centraliseren kunt u snel beschikken over realistische feedback over hoe een cyclus is verlopen. De aanpak levert bovendien per onderdeel een specifieke rating op waarmee unieke inzichten ontstaan in hoe aanbieders werkelijk presteren. Hierdoor kan het proces van erkenning door uw vereniging sneller verlopen en uw collega's binnen de vereniging optimale keuzes maken.

Kwaliteitscriteria

Het ontstaan van KTNO.

In 2008 stuitte één van onze oprichters bij een complementaire beroepsvereniging op een stoffige plank vol met onderwijsmaterialen van diverse CAM-opleiders. Toen hij deze opleiders vroeg waarom ze de materialen hadden opgestuurd, vertelden zij hem dat ze graag wilden samenwerken met de vereniging, maar dat het daar helaas nog niet van was gekomen.

2009 - 2012
Het bestuur had de opleiders verteld dat dit lastig kon, omdat de tijd er gewoonweg niet was om op correcte en onafhankelijke wijze naar de kwaliteit te kijken. Laat staan ook in informatieve, adviserende zin recht te doen aan het aanbod richting leden. We zijn vervolgens alle informatie gaan administreren, richtten Stichting KTNO op en zetten een eerste versie van deze website online.

Samen vooruit.

2012 - heden
Sindsdien is KTNO uitgegroeid naar een team van 5 fulltime professionals, 9 actief deelnemende verenigingen, 300+ opleiders en 2500+ docenten die samen lesgeven binnen meer dan 2000 unieke onderwijsconcepten. Maar dat is nog niet alles. We leveren samen met álle actoren binnen ons werkveld op unieke wijze informatie over kwaliteit van onderwijs voor duizenden zorgverleners, elke dag opnieuw.

Drankje doen?
Ons team bouwt dagelijks aan het KTNO platform van de toekomst vanuit het Glasgebouw te Strijp-S (Eindhoven). In dit broeinest voor innovatie zijn we onder kantoortijden te vinden en altijd in voor een kop koffie of thee. Kom dus gerust eens bij ons langs als u in de buurt bent!

RBCZ erkent KTNO.

Vanaf 1 januari 2019 erkent koepelorganisatie RBCZ KTNO als externe accreditatie organisatie ten aanzien van de invulling van minimale bij- en nascholingseisen door beroepsverenigingen. Het protocol met nummer PR 180831 is definitief. Een overgangsperiode van 5 jaar waarbinnen e.e.a. georganiseerd dient te worden is tevens van kracht. U kunt het volledige protocol lezen door op de blauwe knop bij dit artikel te klikken.

Is uw beroepsvereniging bij RBCZ aangesloten? Dan gaan we in de komende periode graag persoonlijk met u in gesprek om het werken met KTNO te bespreken. Wilt u liever een afspraak maken? Klik dan op de gele knop, vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op. 

Protocol lezen Afspraak maken