Ik ben hier als...

Menu

Hallo vereniging,
werken we al samen?

Een groots netwerk.

Maak kennis met meer dan 250 verschillende CAM- onderwijsspecialisten, duizenden docenten en méér dan 1750 unieke onderwijsconcepten op een innovatief platform. De toekomst van de Nederlandse CAM-zorg begint met honderden bezoekers per dag, méér dan 3000 studenten en zorgverleners per maand, duidelijk bij KTNO! 

Naar search

Actief deelnemende verenigingen

Samen werken aan optimale kwaliteit.

U kunt als kwaliteitsbeheerder namens uw CAM-vereniging gratis een verenigingsaccount bij ons in gebruik nemen. Verenigingen hebben bij ons regie over erkenning van scholing. Hierdoor ontstaat er een duidelijk overzicht per vereniging over welk aanbod precies wenselijk is.

Bovendien zijn docenten via ons platform zélf verantwoordelijk voor hun bewijslast en worden zij net als opleiders onafhankelijk van elkaar gehouden aan onze kwaliteitscriteria.

Keuzes voor het beste.

KTNO hanteert markt-conforme kwaliteitscriteria. Onderstaande knop geeft inzicht in de kwaliteitscriteria die wij stellen aan scholingen, opleiders en docenten.

Online evalueren
Naast de afspraken die wij met opleiders en docenten maken, wordt het binnenkort mogelijk om een gevolgde scholing én eventueel daarbij betrokken docenten zelf te beoordelen via ons evaluatie systeem. Zorgverleners hebben daarvoor wel een gratis account bij ons nodig.

Gerichtere feedback
Groot voordeel is dat hiermee een innovatief visitatie en validatie systeem ontstaat dat helpt bij het opnieuw afgeven van accreditaties. Bovendien levert het per onderdeel een rating op waardoor een verbetert inzicht ontstaat in hoe aanbieders presteren. Zo kunnen collega's in de toekomst nóg betere keuzes maken.

Kwaliteitscriteria

Het ontstaan van KTNO.

In 2008 stuitte onze oprichter Rogier de Beijer (arbeidsmarktdeskundige) bij een complementaire beroepsvereniging op een stoffige plank vol met onderwijsmaterialen van diverse CAM-opleiders. Toen hij deze opleiders vroeg waarom ze de materialen hadden opgestuurd, vertelden zij hem dat ze graag wilden samenwerken met de vereniging, maar dat het daar helaas nog niet van was gekomen.

2009 - 2012
Het bestuur had de opleiders verteld dat dit lastig kon, omdat de tijd er gewoonweg niet was om op correcte en onafhankelijke wijze naar de kwaliteit te kijken. Laat staan ook in informatieve, adviserende zin recht te doen aan het aanbod richting leden. Rogier is vervolgens alle informatie gaan administreren, richtte Stichting KTNO op en zette samen met collega Stefanie Straeter een eerste versie van deze website online.

Samen vooruit.

2012 - heden
Sindsdien is KTNO uitgegroeid naar een team van 5 fulltime professionals, 9 actief deelnemende verenigingen, 300+ opleiders en 2500+ docenten die samen lesgeven binnen meer dan 2000 unieke onderwijsconcepten. Maar dat is nog niet alles. We leveren samen met álle actoren binnen ons werkveld op unieke wijze informatie over kwaliteit van onderwijs voor duizenden zorgverleners, elke dag opnieuw.

Drankje doen?
Ons team bouwt dagelijks aan het KTNO platform van de toekomst vanuit het Glasgebouw te Strijp-S (Eindhoven). In dit broeinest voor innovatie zijn we onder kantoortijden te vinden en altijd in voor een kop koffie of thee. Kom dus gerust eens bij ons langs als u in de buurt bent!

RBCZ erkent KTNO.

Vanaf 1 januari 2019 erkent koepelorganisatie RBCZ KTNO als externe accreditatie organisatie ten aanzien van de invulling van minimale bij- en nascholingseisen door beroepsverenigingen. Het protocol met nummer PR 180831 is definitief. Een overgangsperiode van 5 jaar waarbinnen e.e.a. georganiseerd dient te worden is tevens van kracht. U kunt het volledige protocol lezen door op de blauwe knop bij dit artikel te klikken.

Is uw beroepsvereniging bij RBCZ aangesloten? Dan gaan we in de komende periode graag persoonlijk met u in gesprek om het werken met KTNO te bespreken. Wilt u liever een afspraak maken? Klik dan op de gele knop, vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op. 

Protocol lezen Afspraak maken