IJsseldijk west 15
2935 AN Ouderkerk aan den IJssel
Media (6)
 • Actief sinds: 2002
 • Aantal scholingen: 7

Smara opleidingen

Smara Opleidingen is een opleidingsinstituut dat sinds 2002 diverse opleidingen en workshops aanbiedt. We zijn gevestigd op een prachtige plek vlakbij Rotterdam (Ouderkerk aan den IJssel).

Wij bieden een authentieke en effectieve bijdrage aan de bewustzijnsontplooiing en duurzame ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Door mensen beter in staat te stellen op individueel niveau hun omgeving en hun wereld te verbeteren, willen we zo bijdragen aan een wereld van liefde en vrede. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is daarom ons motto en één voor allen en allen voor één.
Om onze missie te concretiseren, bieden we een hoeveelheid aan opleidingen en workshops aan, waarin de nadruk ligt op de verschillende manieren waarop we waarden als liefde, authenticiteit en vrijheid kunnen realiseren in ons leven.
Deze waarden kunnen enkel gerealiseerd worden door ze in concrete handelingen en in onze alledaagse communicatie te demonstreren: Walk your Talk. We kunnen hierover lezen en denken, maar inzicht vereist ook een praktisch inzicht. De vraag is dan ook hoe we op een authentieke/unieke en creatieve wijze vorm kunnen geven aan onze individuele en collectieve ontwikkeling.

De opleidingen en workshops die wij aanbieden omvatten dan ook meer dan een reeks communicatietechnieken voor de omgang met onszelf of met anderen. In het kader van onze overkoepelende visie behandelen we zowel de vraag hoe effectief te communiceren als de vraag hoe we dit kunnen doen op een manier die individuele en collectieve ontplooiing op een liefdevolle en respectvolle manier stimuleert.

Docenten (4)

 • Natasja De Lange

  4 scholingen


 • Hilda lucia Swarts

  3 scholingen


 • Annemarie wijbenga-sonius

  3 scholingen


 • Pauline Hoogzaad

  2 scholingen