• Actief sinds: 2004
 • Aantal scholingen: 36

YIN Association

Wij zijn een YIN Opleiding en Expertise Centrum. Het centrum van waaruit we scholingen en YIN opleidingen aanbieden aan docenten, therapeuten, artsen, coaches en alle mensen die zich willen verdiepen in YIN. YIN is voor iedereen bekend als de aanvulling op alles wat YANG is. Binnen ons expertise centrum richt iedereen zich op de kracht van het zelfhelende vrouwelijke stuk en de verbinding van wat YIN & Yang kunnen creëren binnen de natuur genees wijsheden.

YIN therapie combineert verschillende geneeswijzen, die bekend zijn binnen de traditionele geneeskunde met Yin yoga.
Wijsheid uit Oosterse en Westerse geneeskunst worden met elkaar geïntegreerd. YIN valt binnen de noemer Integrative Medicine en wordt bij de VBAG als vakopleiding erkend als werkvorm YIN therapie.

Bij YIN therapie werkt men met het fysieke-, emotionele- en mentale informatieveld, verbonden met de wetenschap van energie en trilling (frequenties). Het is zowel fysiek als energetisch van aard en maakt dat de therapeut snel de primaire verstoringen en blokkades in de ander kan herkennen. De hulpvrager op zijn beurt, kan naast de therapie met het verworven inzicht op de eigen yoga mat thuis of in een Yin yogales in de buurt verder.
Zowel Yin- therapie als yoga brengt lichaam, geest en (onder) bewustzijn samen. Door middel van de specifieke houdingen kunnen verstoringen in het lichaam weer in balans komen en ontstaat er inzicht in de oorzaken die aan deze verstoringen ten grondslag liggen. Inzicht helpt om de patronen die klachten in stand houden, te omarmen en te laten verdwijnen.

Yin is verbonden met alles wat resoneert met welzijn. Doordat veel systemen uit de geneeskunde binnen de YIN zijn gevoegd en volledig geïntegreerd, kan de behandeling uit verschillende vormen bestaan. De vormen zijn gebaseerd op de orthomoleculaire zienswijzen, kennis vanuit de PNEI, neurotransmitters, epi-genetica, craniosacrale zienswijzen, functionele osteopathie, haptonomie, chakrapsychologie en oude (natuur)kennis.

Scholingen

Geaccrediteerd

Docenten (6)

 • Rixt Wolters

  7 scholingen


 • Tealinda Hoogeboom

  7 scholingen


 • Patrick Jordans

  6 scholingen


 • Wanda Menke-Gerritsen

  3 scholingen


 • Emrik Suichies

  4 scholingen


 • Catharina van Bemmel

  3 scholingen