Menu

Online studiemiddag Glycatie: De bittere waarheid

VitOrtho/VitEducatief
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €0 en €100

duur scholing

4 uren

studie belasting

3 uur (0.25 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Glycatie of versuikering is een reactie van een reducerende suiker met een eiwit. Hierbij kunnen potentieel schadelijke stoffen ontstaan: AGE's (Advanced Glycation Endproducts). AGE's ontstaan onder invloed van onder andere een hoge bloedsuikerspiegel en worden verhoogd door:
  • - verstoorde suikerspiegels
  • - toenemen van de leeftijd
  • - roken
  • - consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan AGE's (geblakerd vlees bijvoorbeeld).
Wat is glycatie en welke uitingsvormen kun je onderscheiden? Wat zijn de verschillende werkingsmechanismen? En welke interventiemogelijkheden zijn er voor handen? Dat en nog meer handige tips hoort u van Casper Beukema tijdens deze studiemiddag.
Startdata
26-10-2022
KTNO ID
K12647
Startdatum accreditatie
01-07-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Medische kennis
Vakgebieden
Medische kennis
Pathologie
Voedingsadvies
Fytotherapie
Orthomoleculaire therapie
Vitaminen
Leervorm
Webinar
Aangeboden sinds
2022
Subthema's
Fysiologie, Pathologie
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
25 - 50
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 3 uur
Totaal: 3 uur
toon alle informatie
Laan van Waalhaven 323 323
2497GL Den Haag

Docenten (1)

  • Casper Beukema

    11 scholingen