Menu
Kanaalstraat 13
8933AL Leeuwarden
  • Actief sinds: 2007
  • Aantal scholingen: 0

MGlab&Advies B.V.

MGlab&Advies gespecialiseerd in ontlastingsonderzoek

Uitvoerig ontlastingsonderzoek is zeer zinvol bij mensen met darmklachten en een onmisbaar onderdeel in de praktijk. Studies benadrukken het belang van (vroegtijdige) diagnostiek bij darmklachten, omdat er vaak sprake is van werkverlies en een verminderde kwaliteit van leven. Breed ontlastingsonderzoek is kostenbesparend en verkort het ziektetraject.

Cursusdag
MGlab&Advies is gespecialiseerd in fecesdiagnostiek. Het laboratorium biedt zorgverleners geaccrediteerde dagcursussen aan, verzorgd door de arts-adviseur drs. Saskia van As. Tijdens de cursus worden alle onderzoeksmogelijkheden behandeld, leert men uitslagen interpreteren en worden casussen besproken. Er wordt aandacht besteed aan de relatie darm en voeding. Na de cursus ontvangt men testmaterialen en inlogcodes zodat de testresultaten digitaal kunnen worden ontvangen, deze zijn voorzien van uitgebreide adviezen. Voor ervaren aanvragers is er een vervolgcursus, die dieper ingaat op ziektebeelden. Ook worden studiemiddagen aangeboden voor het interpreteren van microbioomanalyses. De cursusdata vindt u op www.mglab.nl en inschrijven kan via
e-mail: info@mglab.nl.

Het laboratorium
MGlab&Advies gebruikt een groot aantal technieken en Europees gecertificeerde analyses.
Denk bij klachten niet te snel aan het Prikkelbare Darm Syndroom. Typische PDS-klachten
worden vaak veroorzaakt door schadelijke bacteriën, darmparasieten, gisten of schimmels, maar ook door allergieën, colitis ulcerosa of een histamine- of glutenintolerantie. Om het aanvragen te vergemakkelijken zijn er analysepakketten samengesteld.
De basispakketten omvatten: darmflora-analyses, candidasoorten en schimmels, ontstekingsmarkers (voor het vaststellen van bijv. colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn), aantonen van gluten-antilichamen of een lekkende darm.
Overige onderzoeken: eencellige darmparasieten (met behulp van DNA-techniek, qPCR), wormeieren, uitstrijkjes van de vagina, rectum, mond en plasbuis (worden onderzocht op gisten en schadelijke bacteriën), onderzoek m.b.t. vertering, galzuren, pancreas elastase en
eosinofiel afgeleide neurotoxine, histamine-intolerantie, schadelijke bacteriën, zoals
Shigella, Campylobacter, Helicobacter pylori en Clostridium difficile.

Geïnteresseerd in de opleiding en diensten van MGlab&Advies?
Bel het laboratorium op 058-212 0025 of stuur een mail naar info@mglab.nl.

Scholingen

U heeft nog geen scholingen ter accreditatie ingediend bij KTNO.

Docenten (1)

  • Saskia van As

    2 scholingen