Menu

Emotie-eten

Volledige thuisstudie
CIVAS
soort

Bijscholing

niveau

MBO

kosten

Tussen €250 en €500

duur scholing

6 maanden

studie belasting

132 uur

studenttevredenheid
Bekijk waardering
De cursus Emotie-eten is gericht op gewichtsconsulenten en andere professionals die zich willen verdiepen in de begeleiding van cliënten die emotie-eten. Bij emotie-eten wordt gegeten om emoties niet te hoeven voelen. Waar dit probleem begon is niet altijd te achterhalen. Van belang is om alle aspecten die samenhangen met emotie-eten aan te pakken. Emotie-eten is een samenspel van gedachten, gevoelens en eetgedrag.
Gezonde voeding is daarbij eveneens een belangrijk onderdeel. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de huidige voeding. Eten volgens de Richtlijnen Goede Voeding draagt bij aan de gezondheid. Leidraad hierbij is de Schijf van Vijf, die uitgaat van gezonde, voedende producten. Iemand die zich lichamelijk beter voelt, kan beter omgaan met emoties en daarmee het emotie-eten aanpakken. Concrete stappen zetten leidt tot verandering van gedrag. Zo kan de cliënt zijn leven weer in eigen hand nemen en grip krijgen op zijn emoties.
De cursus Emotie-eten is gericht op voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, diëtisten, therapeuten, psychologen en leefstijl- en vitaliteitscoach. Met deze cursus ontwikkelt deze doelgroep een extra specialisme om cliënten te begeleiden naar een gezond, fit en vrolijker leven. Er wordt veel aandacht besteed aan het toepassen van technieken om de cliënt te helpen met de voedingskundige en psychologische kant van emotie-eten.
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K10803
Startdatum accreditatie
01-06-2019
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Psychosociale begeleiding
Vakgebieden
Gewichtsmanagement
Voedingsadvies
Coaching
Mineralen
Vitaminen
Leervorm
Thuisstudie
Aangeboden sinds
2019
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 op 1
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Online contact: 52 uur
Toetsing en examen: 2 uur
Zelfstudie: 78 uur
Totaal: 132 uur
toon alle informatie
Spaarne 13
2011 CC Haarlem

Docenten (1)

  • Ellen Helwes

    22 scholingen