Menu

Holistisch Kindercoach

Horizon Opleidingen
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

6 maanden

studie belasting

536 uur (19 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Als Holistisch Kindercoach werk je altijd vanuit de KRACHT van het kind zelf. Je gaat uit van de mogelijkheden van het kind en je sluit op een speelse en kindgerichte manier aan bij de belevingswereld. Je begeleidt het kind aandachtig en liefdevol om zijn eigen ruimte, kwaliteiten, talenten en grenzen te leren ontdekken. Hierdoor kan het kind op een krachtige en zachte manier verbinding maken met zichzelf en met de buitenwereld. Het kind kan op een positieve en creatieve wijze inzichten ontvangen om te leren om te gaan met de uitdagingen die het op zijn of haar weg tegenkomt.
Als kindercoach begeleid je zowel de ouder als het kind.

Gedurende de opleiding tot Holistisch Kindercoach is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, het prikkelen van je creativiteit en het vergroten van je zelfbewustzijn, waardoor je gedurende de opleiding groeit als kindercoach, maar zeker ook als mens.  Je zal ook bij jezelf innerlijke processen tegenkomen , waarop je uitgenodigd wordt om hier verder op te reflecteren. Ook zal het kind in jou de ruimte krijgen om zich vrijer te voelen, zich te verwonderen en te verbinden.

Binnen de opleiding wordt onder andere gebruik gemaakt van visualisaties, diverse creatieve werkvormen en helende verhalen.

De totale opleiding tot Holistisch Kindercoach bestaat uit de basisopleiding Holistisch Kindercoach (10 dagen) en een specialisatie van minimaal 4 dagen.

Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K12380
Startdatum accreditatie
01-01-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Beroepsethiek
Vakgebieden
Holistisch coachen
Coaching
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2022
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 96 uur
Praktijkoefening: 50 uur
Zelfstudie: 390 uur
Totaal: 536 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Josine van Gils

    19 scholingen