Transformatie Coachen

Intence Opleidingen
soort

Module

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

8 maanden

studie belasting

356 uur (12.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Als je opent in zachtheid, dan wordt alles anders. Open je hart en kijk vanuit liefde

Voor wie?

Wil jij mensen coachen om te groeien in bewustzijn? Wil jij mensen begeleiden om terug te stappen in hun essentie? Wil je graag echt trauma’s helen?  Heb jij zelf stappen gezet op de ladder van bewustzijn en wil je nu anderen daarin begeleiden? Dan is deze opleiding Transformatie Coachen wat voor jou. In de opleiding leer je hoe je een bewustzijnscoach kunt worden. Hoe je jouw hart kunt openen en weer kunt zijn wie je werkelijk bent. Je leert anderen te begeleiden bij het doorzien van het ego, het terug stappen in hun essentie, het doorvoelen van opgeslagen angsten en verdriet, het aannemen van nieuwe overtuigingen en gedachtes en je begeleidt hen naar een leven waarin zij steeds verder openen in bewustzijn.

Heb je al coach ervaring maar merk je dat je meer tools nodig hebt, dan is de opleiding transformatie coachen van Intence Opleidingen de opleiding die jou gerichter en bewuster leert coachen.

De opleiding heeft een HBO werk- en denkniveau. Dat wil zeggen dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht, dat je een bewust kritische beroepshouding hebt, dat je kunt reflecteren op eigen beroepshouding en daar een reflectieverslag van schrijft. Je krijgt een reader met achtergrondinformatie om te bestuderen.  Je leert vele transformerende interventies om mensen te begeleiden naar meer geluk, vrijheid en authenticiteit.  Aan het eind van de opleiding kun jij zelfstandig transformatieprocessen begeleiden. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkgericht examen. Heb je vragen over het niveau, bel gerust even, dan kijken we er samen naar.

Wat leer je?

Als je leeft maak je dingen mee. Die ervaringen vormen jou. Die ervaringen maar tevens ook jouw overtuigingen kleuren jouw manier van zijn. Veelal hebben we overtuigingen waar we last van ervaren: Je vindt jezelf niet oké of je voelt je niet veilig of je wil er niet zijn. Er ontstaat dan een valse grondtoon. Vanuit die grondtoon plakt het denken er denkkaders over heen en op die manier ontstaan er allerlei constructies over jouw ware zelf. Dit is een onvrije staat van zijn. Je ervaart dan strijd, verdriet of boosheid in je leven.

In deze opleiding leer je om die constructies los te laten. Je gaat de denkkaders doorzien. Tevens krijg je zicht op je overtuigingen die je hebt aangenomen en hoe je ze weer los kunt laten. Ook leer je hoe je traumatische ervaringen die hebt meegemaakt kunt transformeren (veranderen). Je krijgt zicht op hoe je kunt veranderen door al jouw beperkende overtuigingen los te laten. Jij kunt kiezen om ze ‘gewoon’ te veranderen. Je kunt kiezen om weer terug te komen in jouw authenticiteit en zijn wie je ten diepste bent. Je kunt weer leven vanuit de liefde die jij bent. Je gaat van ‘doen’ naar ‘zijn’ en je ervaart de liefde, rust, vertrouwen, verbinding, acceptatie, zachtheid en overvloed die jij ten diepste bent. Je kunt kiezen om jouw hart te openen en mee te gaan bewegen met de natuurlijke stroom van jouw leven. Je leert hoe alles met alles is verbonden en je leert te kijken vanuit een ander perspectief dan onze kleine denkgeest. Je leert te voelen en gebruik te maken van intuïtie. Tevens krijg je inzicht in de werking van de chakra’s en hoe je blokkades in dit energiesysteem weer kunt laten stromen. En als jij het leert, kun jij het aan anderen leren.

Jij bent het instrument en jij kunt de verandering bij jouw klant bewerkstelligen. Je leert te werken vanuit je wezenlijke zelf. Door naar jezelf te luisteren en bewust stil te zijn, zal het contact met je wezenlijke zelf groeien. Je leert het denken als het ware stop te zetten. Je komt in een ontspannen toestand en er ontstaat ruimte voor wezenlijk contact en verbinding met de ander en met jouw intuïtie. Op die manier ontvouwt zich wat mag ontstaan. Waardoor je de ander precies kunt geven wat die nodig heeft. Je leert te werken van hart tot hart. En zo ontstaat er een verdiepend contact waarin je aanwezig bent met jezelf, met de ander en met de innerlijke wijsheid. Er ontstaat een vanzelfsprekend weten en vandaaruit leer jij de ander te begeleiden.

In de opleiding ga je zelf dit pad en maak je je vrij van ‘alles’ wat jou niet (meer) dient. Je stapt terug in wie werkelijk bent. Als jij het kunt, kun jij het anderen leren. Dat is waar deze opleiding voor staat. En je leert deze processen te begeleiden.

“Vrij ben je als je niet meer gelooft wat je ooit allemaal bedacht hebt.”
 



Startdata
09-01-2023 | 12-09-2023 | 26-02-2024 | 04-10-2024
KTNO ID
K12375
Startdatum accreditatie
01-02-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
     Energetische Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Filosofie en levenskunst
     Beroepsethiek
Ondernemersvaardigheden
     Wet en regelgeving
Vakgebieden
Creatieve therapie
Diagnostiek
Holistisch coachen
Coaching
Diagnostiek
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2019
Specificatie module
Maakt onderdeel uit van een breder opleidingskader
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 34 uur
Online contact: 38 uur
Praktijkoefening: 80 uur
Intervisie: 36 uur
Toetsing en examen: 28 uur
Zelfstudie: 140 uur
Totaal: 356 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Margo Riphagen

    10 scholingen