Menu

Voetreflexologie (basis)

Wellness Academie
soort

Bijscholing

niveau

MBO

kosten

Onbekend

duur scholing

2 dagen

studie belasting

94 uur

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Wil je voetreflexologie leren toepassen? Deze cursus voetreflexologie wijdt je in in de wereld van de voetreflexologie volgens de kennis en kunde van de grondlegster Eunice Ingham. Deze behandelwijze gaat uit van een holistische visie, wat inhoudt dat men lichaam en geest niet los van elkaar ziet, maar als één geheel benadert. De cursus is zeer praktisch ingericht, zodat je binnen korte tijd in staat bent om zelfstandig voetreflexologie toe te passen en veel mensen zult kunnen helpen.

Zet het volledige lichaam aan het werk

Het bijzondere aan voetreflexologie is dat je een klein onderdeel van het lichaam behandelt, maar dat je daarmee invloed kunt uitoefenen op het hele lichaam. De reflexzones in de voeten staan in contact met specifieke zones elders in het lichaam. Voetreflexologie lijkt op het eerste gezicht een ontspannende voetmassage, maar het is vooral bedoeld om de zelfhelende kracht van het lichaam aan te spreken, spanningen in het hele lichaam op te heffen en het immuunsysteem te versterken. In deze cursus voetreflexologie leer je alle basisprincipes van de voetreflexologie.

In de voetsporen van de grondleggers

Tijdens deze cursus voetreflexologie klinkt nog duidelijk de stem van de grondleggers van deze unieke behandelwijze door. De cursus wordt namelijk gegeven door een docente die is opgeleid door Dwight Byers. Hij is de neef van Eunice Ingham (1889-1974), de grondlegster van de hedendaagse voetreflexologie. Je bent dus verzekerd van een zuivere overdracht en je mag jezelf na afloop van deze voetreflexologie cursus scharen onder de derde generatie studenten van Eunice Ingham. Uniek in België en Nederland! Wil je alles weten van de voetreflexologie, volg dan na deze basiscursus voetreflexologie ook de cursus voetreflexologie voor gevorderden. Of volg het complete traject van de vakopleiding Voetreflexoloog!

Inhoud cursus voetreflexologie

De cursus voetreflexologie begint met een blik op het ontstaan en de achtergronden van de voetreflexologie. Je maakt kennis met de zonetheorie, visuele voetanalyse en de belangrijkste aandachtspunten voor de behandeling. Je leert om de voet los te maken, je gaat de basistechnieken voetreflexologie oefenen en je ontdekt hoe het lichaam wordt weerspiegeld op de voet. Daarna ga je de voetreflexologie per lichaamsdeel of -stelsel leren toepassen: hoofd, zintuigen, beenderstelsel, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spijsverteringsstelsel, uitscheidingsstelsel, geslachtsorganen en lymfatisch systeem. Ook leer je om de behandeling op de juiste manier af te ronden.
Startdata
19-09-2020 | 12-12-2020 | 20-03-2021
KTNO ID
K6198
Startdatum accreditatie
01-05-2012
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
Vakgebieden
Reflexzonetherapie
Voetreflextherapie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2008
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 14 uur
Zelfstudie: 80 uur
Totaal: 94 uur
toon alle informatie

Docenten (0)

Er zijn geen docenten aanwezig!