Menu

Shiatsu (1-A)

Wellness Academie
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €250 en €500

duur scholing

2 dagen

studie belasting

114 uur (4 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Een cursus shiatsu therapie volgen? Daarvoor ben je bij de Wellness Academie aan het juiste adres. De hedendaagse shiatsu therapie vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude traditionele Japanse geneeskunst. Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten.

Shiatsu therapie: blik op de mens in zijn geheel

Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een klacht wordt gezien als een lichamelijke of geestelijke manifestatie van een verstoring in de energiebalans. Met shiatsu therapie kan je de energiebalans herstellen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken. Veelvoorkomende klachten die je met shiatsu kunt behandelen zijn vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slechte weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen. Nog beter is om shiatsu in te zetten als preventieve therapie.

Inhoud cursus shiatsu therapie 1A

In de cursus shiatsu therapie 1A leer je de basisprincipes van shiatsu. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn meridianen en acupunten, Do-in, meditatie, meridiaanstrekkingen, opwarmoefeningen en voorbereiding op de behandeling. Daarna leer je om de basis massagetechnieken shiatsu en de basisbehandeling shiatsu uit te voeren, gericht op de volledige rugzijde van het lichaam (rug, schouders, nek en hoofd). Je leert om op de juiste manier druk uit te oefenen op de acupunten en meridianen.
Startdata
17-10-2020 | 05-06-2021
KTNO ID
K6196
Startdatum accreditatie
01-05-2012
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
Vakgebieden
Shiatsu
Acupressuur
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2008
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 14 uur
Zelfstudie: 100 uur
Totaal: 114 uur
toon alle informatie

Docenten (0)

Er zijn geen docenten aanwezig!