Menu

Fibromyssage

Wellness Academie
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €250 en €500

duur scholing

2 dagen

studie belasting

54 uur (2 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Wil je kennismaken met een heilzame massagevorm voor fibromyalgie patiënten? Wil je een bepaalde doelgroep aanspreken binnen je massagepraktijk? Kies dan voor de cursus Fibromyssage bij de Wellness Academie, zodat je straks in staat bent om de klachten van fibromyalgie patiënten te verlichten. Kortom; een cursus waar je in de beroepspraktijk veel voldoening uit zult halen.

Wat is fibromyalgie?

Het meest kenmerkende symptoom van fibromyalgie zijn de pijnpunten op diverse plaatsen op het lichaam, die ‘tender points’ worden genoemd. Er kunnen 18 tender points worden onderscheiden. Andere klachten zijn slaapstoornissen, tintelende handen en voeten, stijfheid, duizeligheid, migraine en concentratieproblemen. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. De symptomen worden toegeschreven aan een storing tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen. Tijdens de cursus fibromyssage leer je meer over de achtergronden en symptomen van fibromyalgie.
Inhoud cursus fibromyssage

Fibromyalgie patiënten bleken veel baat te hebben bij ontspannende massages, maar dit was niet voldoende. Daarom werd er een massagevorm ontwikkeld die zich specifiek richt op fibromyalgie klachten; de Fibromyssage. De cursus fibromyssage begint met een introductie over fibromyalgie met aandacht voor de oorzaken en symptomen. Daarna worden de 18 tender points besproken en leer je om deze op te sporen. Ook maak je kennis met de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunst met betrekking tot de doorstroom van levensenergie (qi), de meridianen en meridiaanstretching. Je gaat vervolgens aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken en het uitvoeren van een basisbehandeling bij pijn, hoofdpijn en slaapproblemen. Ook onderwerpen als fibromyalgie en voeding, dieet en supplementen komen aan de orde.

Focus op fibromyssage

Fibromyalgie werd nogal eens onderschat. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor deze aandoening. De vraag naar fibromyssage therapeuten is groeiende. Door als massagetherapeut je focus te leggen op fibromyssage zul je veel patiënten verlichting kunnen brengen en tegelijkertijd je bestaande massagediensten kunnen uitbreiden. De cursus fibromyssage is zeer praktijkgericht. Je gaat direct alle technieken oefenen. Bovendien worden de lessen gegeven in kleine groepjes, waardoor het leerproces nog soepeler zal verlopen.

Startdata
03-10-2020 | 14-11-2021
KTNO ID
K6607
Startdatum accreditatie
01-10-2013
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Medische kennis
Vakgebieden
Fasciatherapie
Manuele therapie
Massagetherapie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2016
Subthema's
Anatomie
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 14 uur
Zelfstudie: 40 uur
Totaal: 54 uur
toon alle informatie

Docenten (0)

Er zijn geen docenten aanwezig!