Menu
  • Actief sinds: 2000
  • Aantal scholingen: 1

Viola vzw

Visie Viola vzw
Onze gezondheidstoestand hangt in grote mate af van ons vermogen  om, na een trauma of een belasting - bijvoorbeeld een verwonding, een ziekte, stress of een emotionele shock - weer tot een evenwicht te komen. Een belangrijke stap naar normalisatie is ontspanning, want precies  het laten wegvloeien van spanningen zorgt ervoor dat onze energie terug goed kan doorstromen. Dit zorgt ervoor dat de zelfgenezende kracht, die in ieder van ons zit, zijn werk kan doen en al zo de mogelijk aangerichte schade, zowel fysisch als psychisch, kan verhelpen. Wanneer dit niet gebeurt ontstaan er blokkades die uiteindelijk voor een hele waaier van klachten kunnen zorgen. Gaande van stijve spieren over nek- en rugklachten tot meer ernstige klachten als migraine, depressie, chronische vermoeidheid, kanker enzovoort.

De natuurlijke geneeswijze komt  ook niet in plaats van de reguliere – klassieke - geneeskunde maar werkt aanvullend en ondersteunend en in eerste plaats preventief. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen. Het is een autonome wijze van behandelen waarbij men uit gaat dat een ziekte de verstoring is van het natuurlijke evenwicht. We bekijken dan ook de mens in zijn totaliteit omdat er vanuit gegaan wordt dat het ziektebeeld deel uitmaakt van het hele persoonlijkheidsbeeld.
Het is dan ook de bedoeling van vzw Viola om via lessen, voordrachten, persoonlijke- en groepssessies zoveel mogelijk de voorhanden zijnde, op de natuurgeneeswijze gebaseerde, therapieën en oefeningen aan te leren en te verspreiden. Hiervoor doen we  beroep op gezondheidstherapeuten of specifiek opgeleide mensen.
 
“ Viola “
Van waar de naam “Viola”? Deze komt van Viola Tricolor of het driekleurig viooltje. Een plantje dat gebruikt wordt bij mensen die een moeilijke, emotionele, toestand meemaken of doorgemaakt hebben. Het is een uitstekende beschermings- of reinigingsplant bij symptomen die zowel op het fysische, emotionele als het psychische vlak kunnen liggen. Door zijn violetkleurige aura stoot ze alle negatieve energieën af en laat de mens toe te groeien, zich te ontwikkelen. Het is de plant van de zuivere, onvoorwaardelijke Liefde.

Docenten (1)

  • Steven Peeters

    1 scholingen