Menu
Keulenstraat 10
7418 ET Deventer
Media (2)
  • Actief sinds: 2014
  • Aantal scholingen: 0

Veelkant


VEELKANT ACADEMIE VOOR PTSS EN ZINGEVING

Tot de ware kern komen
Op de Veelkant  Academie ontwikkel je je gesprekstechnieken om echt bij de kern te komen waar je cliënten naar zoeken. Die willen tenslotte zoveel ondernemen en weten dat dat innerlijke vuur ergens brandt. En hoe het dan kan dat ze dan toch telkens weer stil komen te vallen, dat willen ze snappen. Want nu komen ze er telkens net niet. Hoe komt het toch dat ze geen stap verder komen, als ze al zoveel therapieën en adviezen hebben geprobeerd? Veel hulpverleners vragen zich dat ook af.

Deurklinkgesprek
Aan het begin van het consult claimen deze cliënten veel tijd door telkens weer terug te komen op dat dagelijkse gedoe, waar ze geen invloed op hebben. Of op het moment dat je het consult afsluit, blijven ze hangen bij de deur en beginnen over een situatie, die kennelijk de hele tijd al door hun hoofd speelde. En dat kost je veel energie en maakt het zo lastig om niet uit te lopen. Ook merk je dat je behandeltraject eigenlijk begint vast te lopen en het verwachte resultaat uitblijft.

Steun vinden
Wat mensen niet altijd kunnen zien is die veelzijdigheid en wat iemand in het verleden heeft moeten doorstaan. Hoeveel doorzettingsvermogen daar voor nodig was. En dat deze mensen nooit onvoorwaardelijk steun kregen bij alles wat zen wilde doen. Juist ook niet van de mensen van wie ze dat wel verwachten. Juist dat doorzetten maakt dat dat ook verborgen blijft. Alleen het lijf, daaraan zie je het soms, als dat steeds meer hapert en niet herstelt.

Zelfregie hervinden
Ikzelf liep uiteindelijk vast in een burn-out en doorliep therapie. Maar ik kwam er niet uit. Het idee dat ik alles zo anders zou moeten doen, klopte niet voor mij, omdat ik het zelf juist zo logisch vind hoe ik tegen alles aankijk. En toen vond ik opeens de juiste informatie en kreeg daardoor zelf de regie over mijn zelfbeeld. Met al die kennis en hulp die ik toen vond, ontdekte ik alsnog mijn unieke talent: luisteren en ontrafelen. En dat is wat ik nu doe.

Kennis delen
Ik vind het prettig als mensen grip krijgen op hun handelen. En dan vooral grip op de keuzes die je maakt en wat daarmee in gang wordt gezet. Al jaren breng ik deze kennis over aan hulpverleners. Door de manier waarop ik dat doe, blijkt voor hen alles op zijn plek te vallen en zij zijn erg enthousiast over de directe toepasbaarheid van deze kennis. Precies daarom heb ik mijn Veelkant Academie opgezet. In mijn academie stel ik die kennis beschikbaar voor jou, zodat jij er zelf mee aan de slag kan. Ik ontmoet je graag daar!

Scholingen

U heeft nog geen scholingen ter accreditatie ingediend bij KTNO.

Docenten (1)

  • Felice Visser

    0 scholingen