Menu
 • Actief sinds: 1995
 • Aantal scholingen: 6

Thai Dee

Thai Dee betekent goeds uit Thailand en de traditionele Thaise massage kan hiertoe met recht worden gerekend. Deze unieke massagevorm die onderdeel vormt van de traditionele Thaise gezondheidszorg staat niet voor niets op de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed.

Thaise massage is een van de oudste geneeswijzen ter wereld en bestaat uit een zorgvuldig op elkaar afgestemde en zeer doeltreffende combinatie van massage met yoga, mindfulness, behandeling van de energiebanen - "Sen" en acupressuur. Door deze unieke combinatie werkt de Thaise yogamassage heel diep door. Met enorm veel gezondheidsvoordelen. Allerhande klachten kunnen ermee worden verholpen.

Thai Dee is de Nederlandse bron van de Thaise massage en hier in 1995 geïntroduceerd door grondlegger Tirza Bottema. Tirza merkte dat door een holistische Oost-West benadering de kracht en toepasbaarheid van de Thaise massage optimaal tot zijn recht komt. Van daaruit ontwikkelde ze een unieke opleiding waarbij zowel aandacht is voor Oosterse als Westerse kennis over ons lichaam, gezondheid en ziekte. Massage opleiding Thai Dee was geboren. In 10 jaar tijd ontwikkelde Thai Dee zich mede hierdoor tot de driejarige door zorgverzekeraars en op Hbo-niveau erkende opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Onze visie
Volgens de visie van Thai Dee is iedereen éen, maar tegelijkertijd ook uniek. Iedere persoon en ieder moment vraagt om afstemming. Dat maakt iedere behandeling tot een ontdekkingstocht. Een reis door het lichaam die je samen maakt en waarbij je beiden vanuit afstemming in het moment voelt wat er speelt en nodig is.

Volgens de visie van Thai Dee vormen daarbij vier pijlers het fundament:
1. Metta
2. Mindfulness
3. Afstemming
4. Een Oost-West benadering
Deze vier pijlers vormen dan ook de basis van waaruit de opleiding is opgebouwd.

Metta
Metta betekent “Loving Kindness”. Masseren vanuit je hart, met liefdevolle aandacht. Er mag zijn wat er is.

Mindfulness
Mindfulness is aanwezigheid bij dat wat er is, Bewust-Zijn. Dit geeft zuiver voelen en helder weten. Versterkt je tastzin en buikgevoel, je intuitie. Masseer je met Metta en Mindfulness, “met hart en buik”, dan voel je waar het lichaam vraagt om aandacht. Wat gezien wil worden. Welke aanraking nodig is.

Afstemmen
Leren afstemmen vraagt veel oefening. Daarom duurt de opleiding tot preventief masseur één, en de opleiding tot Thaise massagetherapeut drie jaar. En krijg je naast de lessen veel praktijkopdrachten voor thuis.

 Oost-West benadering
Thai Dee streeft naar een brede kijk op en multidisciplinaire toepasbaarheid van de Thaise massage. Dit doen we door onze unieke holistische Oost-West benadering. Precieze afstemming ontstaat door de integratie van dat wat je voelt met kennis en inzicht over het lichaam op zowel energetisch als anatomisch niveau.

Thai Dee slaat hierbij een brug tussen Oost en West. Brengt kennis van beide werelden samen en streeft ernaar kennis en kunde van beiden te combineren tot een integreerbaar geheel. Traditionele Thaise geneeswijzen worden gekoppeld aan moderne Westerse medische kennis, inzichten en onderzoekmethodes. Deze unieke werkwijze zorgt voor een dieper inzicht op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en geeft een enorme uitbreiding aan effectieve behandelmethoden.

Hierdoor staan we garant voor kwalitatief hoogstaande masseurs en massagetherapeuten. Dit zorgt daarnaast voor een brede, multidisciplinaire toepasbaarheid van de Thaise massage. Thai Dee masseurs en massagetherapeuten kunnen vanwege hun gedegen achtergrond goed samenwerken met aanvullende disciplines binnen de reguliere en additieve gezondheidszorg. Opleidingsinstituut

Thai Dee werkt nauw samen met andere Thaise en internationaal hoogstaande Thaise massage docenten en instituten. Hierdoor blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en houden we de kwaliteit hoog.

Docenten (8)

 • Jaana Siltasalmi

  4 scholingen


 • Joost van Iersel

  4 scholingen


 • Noam Tyroler

  4 scholingen


 • Tirza Bottema

  4 scholingen


 • Ellis Franssen

  2 scholingen


 • Ilse van Lieshout

  1 scholingen


 • Richelle van Gerwen

  1 scholingen


 • Danielle Raats

  2 scholingen