Menu

Spine Qigong

Studio Neem Tijd
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €250 en €500

duur scholing

3 dagen

studie belasting

39 uur (1.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering

De rug is vaak oorzaak van allerhande klachten en blokkades.
Door stress en pijn blokkeert de energiestroom en voelt men zich onprettig. De ruggengraat heeft invloed op het functioneren van de organen en alle andere functies in het lichaam. Tijdens deze bijscholing doen we vooral oefeningen, die gericht zijn op een ontspannen rug en schouders.
Tijdens deze bijscholing staat de ruggengraat centraal. Alle oefeningen uit de Chinese bewegingsleer zijn erop gericht je ruggengraat soepeler te maken, vanaf je onderrug tot bovenin je nek. Er wordt ook gewerkt aan de blokkades die veel mensen hebben tussen de schouderbladen en ook schouderproblemen komen aan de orde. De ruggengraat is de beste geleider van Qi door je hele lichaam.
In het Verre Oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt in China ‘Chi’ genoemd, wat staat voor ‘levensenergie’.
De emotionele en lichamelijke gezondheid is verbonden met het stromen van de levensenergie door het energiesysteem van je lichaam.
Als er geen blokkades zijn kan de levensenergie vrij stromen en voelt men zich over het algemeen goed, men heeft geen last van spanningen en dus ook geen pijn door stress.
Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en stress ontstaan er blokkades in het energiesysteem. Door deze blokkades gaat de levensenergie steeds moeizamer stromen. Des te minder de Qi door het energiesysteem stroomt, des te meer voelt men de gevolgen. Deze gevolgen voelt men in de vorm stress en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.
Tijdens deze bijscholing leer je waarom het zo belangrijk is de rug vrij te maken maar ook hoe je de rug vrij kunt maken, je komt uit je hoofd in je lichaam en je lichaam wordt sterker en soepeler.
Het is opmerkelijk hoe clienten en of cursisten die deze oefeningen doen opknappen en versteld staan van het verdwijnen van reeds lang bestaande ongemakken in het lijf. Ook emotioneel worden oude vastzittende ervaringen in stroming gebracht, waardoor emoties op een milde manier in balans worden gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en ook voor beweegspecialisten goed in te zetten bij een therapeutische behandeling.
Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!
Inge Duyts heeft het rugprogramma uit de eerste hand geleerd dus van Master Dou Zhanguo zelf en  heeft het rugprogramma verder uitgewerkt om het door te kunnen geven aan docenten en of therapeuten in de TCM.
Ervaring met Zhi (Chi) Neng Qigong is niet nodig.
Startdata
09-11-2023 | 16-11-2023 | 23-11-2023 | 25-01-2024 | 01-02-2024 | 08-02-2024 | 22-02-2024 | 07-03-2024 | 21-03-2024
KTNO ID
K12474
Startdatum accreditatie
01-04-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
     Energetische Geneeswijzen
Vakgebieden
Vitaliteitscoaching
Leefstijlcoaching
Mindfulness
Acupressuur
Acupunctuur
Qi Gong
Healing
Stoelmassage
Yoga
Osteopathie
Body Mind Release
Stresstransformatie
Meditatie
Yogatherapie
Ademtherapie
Leervorm
Workshop
Aangeboden sinds
2015
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 18 uur
Praktijkoefening: 18 uur
Toetsing en examen: 3 uur
Totaal: 39 uur
toon alle informatie
St. Machutusweg 2
5364 RB Escharen

Docenten (1)

  • Inge Duyts

    1 scholingen