Menu
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

12 dagen

studie belasting

268 uur (9.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
SiVAS-Auriculo
Auriculo, de ‘westerse’ ooracupunctuur, is begin jaren ’50 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Franse arts dr. Paul Nogier. Deze arts ontdekte dat het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd is op de oorschelp: specifieke punten corresponderen met specifieke organen en systemen. Wanneer de therapeut druk uitoefent op zo’n punt, is een reactie waar te nemen via de polsslag, door Nogier het vasculair autonoom signaal (VAS) genoemd. Behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te masseren, door kleine verblijfsnaalden te gebruiken die een paar dagen blijven zitten, of door elektrische of laserstimulatie.

Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier om chronische en acute pijn te verlichten. Ooracupunctuur is ook ondersteunend bij het afkicken van verslavingen en bij het verbeteren van verschillende gemoedstoestanden. In combinatie met het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) kunnen met ooracupunctuur ook verstoorde chakra’s en energiebanen worden opgespoord en gestimuleerd.

De opleiding SiVAS Auriculo is een specialisatie van de opleiding SiVAS Polsdiagnostiek. Alle aspecten van Nogier’s auriculo komen aan bod. De deelnemers leren ook hoe met het door Ton van Gelder ontwikkelde SanoConcept subtiele interventies (de ‘si’ in SiVAS) kunnen worden uitgevoerd.
Startdata
12-04-2019
KTNO ID
K7146
Startdatum accreditatie
01-02-2013
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
     Energetische Geneeswijzen
Vakgebieden
Diagnostiek
Diagnostiek
Acupunctuur
Chakratherapie
Bio-energetica
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
1994
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 78 uur
Zelfstudie: 190 uur
Totaal: 268 uur
STAP-register
Nee
toon alle informatie
Prins Hendrikweg 2
3771AK Barneveld

Docenten (2)

  • Petra Lambert

    3 scholingen


  • Hans Bolck

    3 scholingen