Menu

inactief Fertility Congres 2019

ReThink Foundation
soort

Nascholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €100 en €250

duur scholing

1 dag

studie belasting

15 uur (0.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Uitgaande van de visie dat een mens voortdurend in interactie verkeert met zijn leefomgeving, leefstijl en voeding, met consequenties voor de genetische expressie, fysiologie en orgaanfuncties tot aan het psychologisch functioneren.
Dit congres biedt daarbij uitzicht op zowel een bijdrage aan de kans op een spontane zwangerschap, als op een hogere slaagkans van reproductieve assistentie met minder kosten per geboorte en last but not least minder stress, teleurstellingen en verdriet.
Actuele kennis om uw client te informeren;
Onderzoek toont met toenemende nauwkeurigheid aan hoe enerzijds omgevingsfactoren de vruchtbaarheid van de mens kunnen beïnvloeden en anderzijds de gezondheid van het kind.
Vanuit de milieubiologie, epigenetische epidemiologie, periconceptie epidemiologie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde, brengt dit congres toepasbare feiten en inzichten voor huisartsen, gynaecologen en andere zorgverleners die stellen met een kinderwens informeren of behandelen.

Veranderende leefwereld en leefstijl;
 Vanuit de visie dat een veranderende leefwereld en leefstijl, ook ons ‘interne milieu’ beïnvloedt, is dit congres van belang om bewust te worden van de samenhang met de menselijke vruchtbaarheid en de gevolgen voor het nageslacht.
Daarbij benadrukt onderzoek binnen de transgenerationele epigenetica dat preconceptie een verantwoordelijkheid is van zowel de man als de vrouw. Of men nu een spontane zwangerschap nastreeft of uiteindelijk gebruik moet maken van reproductieve assistentie, de gezondheid van de gameten staat daarbij aan de basis van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven.

Bijdrage aan een hogere slagingskans;
Het beheersen van de kosten voor de gezondheidszorg, het optimaliseren van de slaagkans op een zwangerschap, de toenemende aandacht voor gecombineerde leefstijlinterventies en de compassie voor diegenen met een kinderwens, zijn belangrijke drijfveren voor het organiseren van dit fertiliteitscongres.

Startdata
14-12-2019
KTNO ID
K10904
Startdatum accreditatie
01-09-2019
Einddatum accreditatie
31-08-2020
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Therapeutische vorming
     Medische kennis
Vakgebieden
Orthomoleculaire therapie
Leervorm
Congres
Aangeboden sinds
2012
Subthema's
Fysiologie, Pathologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
50+
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 6.5 uur
Zelfstudie: 8 uur
Totaal: 14.5 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Gabriël Devriendt

    7 scholingen