Menu
Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
Media (2)
 • Actief sinds: 1996
 • Aantal scholingen: 5

Repairing Balance Nederland

Wat is de route naar angst? Als je die kent weet je ook de route terug!
Vanuit deze persoonlijke vraag is een succesvolle methode ontwikkeld die ertoe geleid heeft dat coaches hem graag zouden willen leren toepassen. Dit is uitgegroeid tot het huidige opleidingsinstituut.

In de opleiding leiden we niet alleen nieuwe coaches op, we trainen ook professionals en leidinggevenden die Repairing Balance® als extra instrument willen inzetten om binnen hun vakgebied en/of organisatie tot een beter resultaat te kunnen komen.

Met de methode Repairing Balance kunnen we de gehele gevoelswereld van iemand in kaart brengen, waardoor de  kern van de mentale problemen van mensen zichtbaar wordt.

De methode onderscheidt zich door:

Meten is weten:

Een uitgebreide intakemeting op het gebied van denken, gevoelens, overtuigingen (ook de onbewuste), lichamelijke klachten en gedrag, waarbij direct al zichtbaar wordt wat de oorzaak is van de mentale problemen en op welke leeftijd dit is ontstaan. Wij leggen de onderlinge relaties en brengen die terug naar de gevoelswereld om vervolgens aan te geven hoe te herstellen met blijvend resultaat.

Een tussen- en eindmeting, waarbij alle gebieden nogmaals worden gemeten, maakt zichtbaar welke ontwikkeling de cliënt door het traject heeft doorgemaakt.

Werken vanuit het gevoel:

Kennis van en werken vanuit de 'Gevoelsbeweging'. De 'Gevoelsbeweging' is een model waarin de samenhang tussen onze 12 positieve en 12 negatieve basisgevoelens wordt weergegeven. Repairing Balance gaat ervan uit dat wanneer al onze positieve gevoelens zich in voldoende mate hebben ontwikkeld wij de weg naar innerlijke balans terug kunnen vinden.
 
Van inzicht naar een nieuw evenwicht:

De opleiding leert je hoe je voor je cliënt een traject op maat kunt maken.
Tijdens het traject krijgt de cliënt inzicht in zichzelf en leert te handelen vanuit de verbinding met zichzelf.

Hij leert belemmerende overtuigingen los te laten en te vervangen door ondersteunende overtuigingen. Niet ontwikkelde positieve basisgevoelens worden alsnog ontwikkeld.

Doordat de cliënt zichzelf stap voor stap ontwikkelt en daarmee een nieuwe leefwijze leert, is het resultaat blijvend.

Docenten (5)

 • Rian Jonkers

  0 scholingen


 • Dicky Meijer

  0 scholingen


 • Ingrid Rijkers

  0 scholingen


 • Joke Schulenberg

  0 scholingen


 • Berry Rijkers

  0 scholingen