Integraal holistische massagetherapie

Positive Touch
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €2500 en €5000

duur scholing

18 maanden

studie belasting

1674 uur (60 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
De opleiding integraal holistische massage is een hoogwaardige beroepsopleiding met breed toepassingskader voor massagetherapie op professionele basis vanuit een holistische visie voor heelwording, bewustwording en innerlijke groei. De opleiding is gericht op praktische toepassing van de massage inhoudelijke en therapeutische vaardigheden in combinatie met een gefundeerd theoretisch kader.

De massage is gebaseerd op oosterse en westerse achtergronden en tradities van massage en combineert verschillende massagevormen tot geïntegreerde manier van werken. Het werkveld van integraal holistische massage richt zich daarbij op de mens als geheel, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Massagevormen die hierbij worden toegepast vormen een combinatie van klassieke massage, holistic pulsing, strekkingen, diepe bindweefselmassage en verstillende energetische massage. Om mensen hierbij te begeleiden vormt het proces van bewustwording, van voelen en het maken van de verbinding met jezelf in de opleiding een belangrijk uitgangspunt.

Om mensen bij hun proces te begeleiden is er in de opleiding ook aandacht voor de ontwikkeling van de therapeutische vaardigheden. In het eerste jaar van de opleiding richt deze ontwikkeling zich onder andere op gespreksvoering, coaching, reflecteren en emotieverwerking. In het tweede jaar richt de therapeutische ontwikkeling zich op vakken als chakra psychologie, karakterstructuren, zijnsoriëntatie, focussing, regressie, communicatie en hoe je aspecten als overdracht en tegenoverdracht kunt benutten in het therapeutisch proces.

Als holistisch massagetherapeut leer je vanuit verschillende invalshoeken te werken met de signalen die het lichaam geeft. Om hier voeling mee te krijgen, wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan het persoonlijke ontwikkeltraject en leer je hiermee stap voor stap te werken met emoties, herinneringen, inzichten en levenslessen die in het lichaam aanwezig zijn.

De opleiding is gericht op mensen die een zelfstandige beroepspraktijk willen starten en tevens zeer geschikt als verdieping voor aangrenzende beroepsbeoefening zoals transformatiegerichte coaches, yoga docenten, cranio sacraal- en haptotherapeuten .
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K11969
Startdatum accreditatie
01-03-2021
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
Ondernemersvaardigheden
     Marketing & communicatie
Vakgebieden
Lichaamsgerichte psychotherapie
Fasciatherapie
Toegepaste psychologie
Anatomie
Fysiologie
Holistisch coachen
Traumaverwerking
Coaching
Ontspanningsmassage
Bindweefselmassage
Massagetherapie
Haptonomie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2005
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 256 uur
Stage: 140 uur
Praktijkoefening: 480 uur
Intervisie: 60 uur
Toetsing en examen: 60 uur
Zelfstudie: 678 uur
Totaal: 1674 uur
toon alle informatie

Docenten (4)

 • Iljitsj van Kessel

  7 scholingen


 • Renate Pico

  7 scholingen


 • Miriam Veldhuis

  3 scholingen


 • Paul Licht

  2 scholingen