Menu

De Dorn methode Master spinal reset

PBS Opleidingen
soort

Module

niveau

HBO

kosten

Tussen €100 en €250

duur scholing

2 dagen

studie belasting

60 uur (2 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Veel rugpijn klachten, vooral de aspecifieke rugpijnen, zijn afgeleide pijn klachten. De pijn klachten in de rug worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam. Deze afgeleide pijn klachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken
De Spinal Reset methode is een systematische aanpak die gezondheid van hele lichaam, via de wervelkolom, verbetert door het uitrekken en uitlijnen van spieren en gewrichten die betrokken zijn bij nek- schouder- en rug spanningen. Een Spinal Reset bestaat uit een unieke en zeer effectieve combinatie van orthomanipulatieve, drukpunt, en stretching technieken om de rugpijn klachten te lijf te gaan.
Door middel van het toepassen van deze specifieke methode wordt er  weer beweging in het bewegingsapparaat gebracht en wordt het lichaam ondersteunt om zich de volledige bewegingsruimte weer te herinneren en opnieuw op te bouwen.
Deze verdiepingsmodule is bedoeld voor degenen die de module de Dorn methode basis en de Dorn verdieping reflexologie nek- en schouderklachten hebben gedaan. De hele basistherapie wordt nogmaals wordt behandeld en toegepast. De behandeling wordt verdiept met  effectieve Spinal-Reset behandeling van de rug, schouder- en nek.
Tijdens de module de Dorn methode master Spinal Reset wordt dieper ingegaan op de geschiedenis, achtergronden, basisprincipes en de vele toepassingsgebieden van deze behandelwijze. Er wordt ingegaan op de functionele anatomie van de nek, schouder en rug zones. In het praktische deel gaan cursisten zelf aan de slag met diverse manipulatieve massage technieken, stretch oefeningen en iso-metrische oefeningen die gericht zijn op klachten in dit gebied te verzachten.
Startdata
19-06-2020 | 18-12-2020 | 16-04-2021 | 03-12-2021
KTNO ID
K10933
Startdatum accreditatie
01-09-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Traditionele Oosterse Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Medische kennis
Vakgebieden
Manuele therapie
Massagetherapie
Acupressuur
Reflexzonetherapie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2018
Specificatie module
Betreft een autonome vakspecialisatie
Subthema's
Anatomie, Fysiologie, Pathologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 14 uur
Praktijkoefening: 30 uur
Zelfstudie: 16 uur
Totaal: 60 uur
toon alle informatie
Heesterveld 35B
1102 SB Amsterdam

Docenten (1)

  • Pia Schuuring

    7 scholingen