Menu
 • Actief sinds: 1984
 • Aantal scholingen: 2

Opleiding Genezend Tekenen

De opleiding biedt zes holistische beroepsopleidingen aan, die deels onder de complementaire zorg – kunsteducatie en psychosociale zorg vallen:
- Tekendocent
- Coach beeldend
- Tekentherapeut
- Kindertekendocent
- Kindercoach beeldend
- Kindertekentherapeut.

Daarnaast bieden we het studiejaar 'Tekentaal lezen voor je beroepspraktijk' aan. Dit studiejaar is geschikt voor mensen die al een (holistische) therapie of coaching praktijk hebben en zich willen bij- of nascholen.

Zie informatie over alle studieroutes op www.genezendtekenen.nl.

De Opleiding Genezend Tekenen is een lichaamsgerichte, psychotherapeutische, creatieve en communicatieve vorm van kunstzinnige therapie, waarbij de hersensynchronisatie, motoriek en de zintuigen volop meedoen. Genezend tekenen biedt diepgaande tekenprocessen aan op het gebied van zelfonderzoek, bestaansrecht en verwerken van verliezen en oud zeer. Het helpt jezelf weer vernieuwen en bewust worden van je kwaliteiten, blinde vlekken, overtuigingen en valkuilen. De tekening is een projectieveld van onze ervaringen en de verbeelding. Via de motoriek wordt als het ware informatie opgehengeld en zichtbaar gemaakt en de specialist helpt dit vertalen door de informatie te bevragen. De tekening wordt gelezen in kleur, interactie, energie, symboliek en tijd en ruimte, hulp en beproeving, kracht en zwakte én het medicijn. Het doel is altijd opheldering ervaren van wie je bent in je authentieke zelf.

De Opleiding Creatieve Communicatie met kinderen is erop gericht dat het kind zichzelf ontdekt middels zijn beeldtaal. Daardoor kan het beter in contact komen met zichzelf, de ander en zijn sociale netwerk. Negatieve emoties mogen er zijn en door het uittekenen ervan leert het kind ze niet weg te drukken maar de energie ervan op een positieve manier te gebruiken. Ieder kind tekent uit een innerlijke noodzaak om zijn ervaringen te verwerken, bijvoorbeeld het wordt gepest op school en tekent zichzelf in een ondergronds hol, omdat het nog niet assertief genoeg is. Door relatie tekenspelletjes, krachtcircuits en thema’s ( bv. “Ik ben van mezelf” ) kan het kind geleidelijk aan tegengas geven en zichzelf leren bekrachtigen.

Docenten (8)

 • Lisa Borstlap

  0 scholingen


 • Johanna Hemstra

  1 scholingen


 • Ria van Alebeek

  0 scholingen


 • Marleen van Eeten

  0 scholingen


 • Ingeborg van Dijk

  1 scholingen


 • Tonny Mastenbroek

  0 scholingen


 • Trudy Ypma-Turkenburg

  0 scholingen


 • Jose te Hennepe

  0 scholingen