Menu

OERsterk Coach Opleiding

OERsterk Academy
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Meer dan €5000

duur scholing

3 jaren

studie belasting

413 uur (15 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
OERsterk Coach Opleiding

Algemene informatie
In het opleidingsseizoen 2019/2020 starten wij met onze (r)evolutionaire opleiding. Deze opleiding bestaat uit 3 levels:

Level 1: Basismodule Level 2: OERsterk Coach Level 3: Master OERsterk Coach Level 1 staat volledig in het teken van het lichaam. Hoe werkt het lichaam? Welke sleutelfuncties dien je goed te onderhouden? Hoe verlopen de processen in je lijf? En hoe wordt dit door alles wat je denkt en doet beïnvloed? Het is de basismodule van onze opleiding. En het is eigenlijk ook de basis van het leven. Ieder mens zou onderricht mogen worden in zelfzorg. En dat is waar deze module volledig op gericht is.

Level 2 staat in het teken van de body&mind-connectie. De kracht van de mind wordt hier uitgebreid besproken. Daarnaast gaan de cursisten aan de slag met rollenspellen en casuïstiek om straks daadwerkelijk als OERsterk Coach aan de slag te kunnen gaan. Na afronding van level 1 en level 2 kun je als OERsterk Coach aan de slag. Je begrijpt dan de samenhang van lichaam en geest én je weet hoe je cliënten kunt begeleiden naar een beter leven. Een beter leven is voor ieder mens anders. De een wil meer energie, de ander wil van fysieke ongemakken af, weer een ander wil lekkerder slapen, de volgende wil afvallen. En dit hele pallet komt aan de orde. Je weet na afronding precies welke cliënten je wel en niet kunt helpen.

Level 3 staat in het teken van business. Je leert hoe je jouw kennis op verschillende manieren kunt vermarkten (o.a. in een praktijk, maar ook het verzorgen van lezingen en workshops). Daarnaast leer je marketingtechnieken, pricing en andere ondernemingsvaardigheden.

Na afronding van level 3 ben je beter in staat om jouw eigen praktijk/bedrijf op te zetten of uit te bouwen. Naast het begeleiden van cliënten, komt hier ook het verzorgen van lezingen en workshops aan de orde. Je leert te denken als ondernemer. Want een gezond bedrijf is ook een belangrijke voorwaarde voor een gebalanceerd leven als zorgondernemer.

Met de OERsterk Coach-opleiding bieden wij jou de meest praktische gezondheidsopleiding die het hele pakket van body, mind én business aanbiedt, gegeven door verschillende experts.

Wat levert het op?
•Kennis over body, mind & business
•Competentie op het gebied van preventie en leefstijl
•Vertrouwen in je eigen praktijk
•Impact op je omgeving
•Inkomen
•Rust
•Zelfzorg
•Netwerk
•Autoriteit

Waarom deze opleiding?
Wij hebben een Doel met een hoofdletter D. We willen dat in 2022 één miljoen mensen leider zijn van hun gezondheid.

Waarom? Simpel: we worden ziek van het moderne leven. Nog nooit was de mens zo dik, ziek en uit balans als nu. We gedragen ons compleet onnatuurlijk en lijken de weg kwijt naar een natuurlijke oplossing. Een ongezonde leefstijl is vandaag de dag de belangrijkste doodsoorzaak – maar het verlies van kwaliteit van leven heeft misschien nog wel meer impact.

We zitten maatschappelijk op een doodlopende weg. Letterlijk.

Er is een grote behoefte aan professionals die op deze oorzaak kunnen aansluiten. Die leefstijl inzetten in het voorkomen en behandelen van veelvoorkomende gezondheidsklachten zoals moeheid, prikkelbaarheid, overgewicht, en aandoeningen van diabetes tot huid- en darmklachten.

Daarom zoeken wij professionals om samen met ons het gezondheidsvirus te verspreiden, zodat er in Nederland en België een gezondheidsepidemie ontstaat.

Als gerenommeerd leefstijlmerk bundelen we de kennis die we de afgelopen tien jaar hebben opgedaan in deze opleiding. Als OERsterk Coach heb je alle kennis en tools om medemensen of cliënten succesvol naar een gezond(er) leven te begeleiden.

Dit resulteert in een nieuw preventief gezondheidssysteem dat mensen ondersteunt om hun kwaliteit van leven te vergroten. Dat vitaliteit centraal stelt in plaats van klachten.

Met als resultaat meer energie, een beter libido, een betere stoelgang, slaap, stemming en een gezonder gewicht.

Er is hoop. Een duurzame verandering start vanuit de eerste stap, de juiste kennis en de juiste begeleiding.

Met deze aanpak ontketenen we een revolutie van vitaliteit.

Wat is een OERsterk Coach?
Een OERsterk Coach is opgeleid om mensen effectief en krachtig te begeleiden op het gebied van gezondheidsmanagement. De OERsterk methode geeft houvast om de gezondheid te optimaliseren en om symptomen te voorkomen of op een natuurlijke manier te verlichten. Het uitgangspunt bij iedere behandeling is het aanpakken van de echte oorzaak (dus niet symptoombestrijding). Met als gevolg een drastische toename van de levenskwaliteit.

Om de echte oorzaak van symptomen te vinden moet de mens als één geheel worden bekeken. Dit systeemdenken is de basis van hoe een OERsterk Coach naar gezondheid en symptomen kijkt. Gezondheid is het resultaat van een samenspel tussen veel verschillende factoren en de OERsterk coach kan deze factoren verbinden in relatie met symptomen.

De OERsterk methode bestaat uit vier belangrijke pijlers:

1.Mentale gezondheid – Mindset
2.Stressreductie – Ontspanning
3.Fysieke gezondheid – Voeding
4.Training – Beweging

De methode is gebaseerd op meer dan tien jaar praktijkervaring in combinatie met kennis uit verschillende wetenschappen, waaronder de evolutiebiologie, Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), orthomoleculaire geneeskunde en oosterse geneeswijzen.

Voor wie is deze opleiding?
Voor iedereen

-die droomt van het starten van een eigen praktijk (passie is belangrijker dan vooropleiding).
-die volgens de OERsterk-principes wil werken, maar wel zijn eigen identiteit wil bewaren.
-die in de orthomoleculaire geneeskunde of natuurgeneeskunde actief is: van diëtisten, leefstijlcoaches, artsen, gewichtsconsulenten, acupuncturisten, osteopaten,  tot gezondheidscoaches.
-die mensen effectief wil begeleiden in hun transformatieproces.
-die Nederland samen met een gepassioneerd team gezonder wil maken.
-die op zoek is naar meer impact en voldoening.
-met een praktijk die zichzelf beter in de markt wil zetten, voor grotere groei en omzet.

Wat gaat de opleiding je opleveren?  

Na afronding van Level 1:
* snap je hoe je lichaam werkt
* weet je welke invloed alle leefstijlfactoren op jouw lichaamsprocessen hebben
* ben je in staat om leefstijl als (preventief) medicijn toe te passen
* ben je een leider op het gebied van de preventieve leefstijlgeneeskunde

Na afronding van Level 2 (OERsterk Coach):
* weet je wie je wel en niet kunt helpen
* ken en erken je je mogelijkheden en beperkingen
* behandel je mensen volgens een bewezen doeltreffende methodiek met meetbare interventies
* ben je in staat om mensen te informeren, uit te dagen en te inspireren
* ben een gezondheidscoach in de geneeskunde van de toekomst
* ben je in staat zelfstandig een duurzaam leefstijlplan te maken en vervolgens de cliënt integraal te begeleiden in de richting van zijn/haar doel
* kun je een professionele coachrelatie opbouwen tussen jezelf en de ander

Na afronding van Level 3 (Master OERsterk Coach)
* ben je in staat om een eigen praktijk voor integrale leefstijl coaching op te zetten en uit te bouwen
* ben je in staat zelfstandig cliënten te verwerven
* ben je in staat prioriteiten en doelen te stellen en deze te realiseren
* ben je in staat om jezelf als professional krachtig te presenteren, zowel online als offline
* ben je in staat om in het bedrijfsleven training en persoonlijke begeleiding te geven om de vitaliteit op de werkvloer te vergroten en het ziekteverzuim te verlagen
* bent je in staat om een gezond bedrijf op te zetten

Studiewijze
De opleiding tot OERsterk Coach bestaat uit 3 levels:
Level 1: 3 dagen, met telkens 2 tussenliggende weken
Level 2: 6 dagen, namelijk 3 x 2 aaneengesloten dagen inclusief overnachting met telkens een tussenliggende maand
Level 3: 6 dagen, namelijk 3 x 2 aaneengesloten dagen inclusief overnachting met telkens een tussenliggende maand

Level 1 heeft met name de hoorcollegevorm. In level 2 wisselen hoorcolleges zich af met opdrachten, rollenspellen en casuïstiek. Dit zelfde geldt voor level 3.

De cursisten krijgen toegang tot onze online leeromgeving en er zal periodiek een webinar plaatsvinden waarin een onderwerp verder wordt uitgediept.

Opleidingsniveau
HBO

Studiemateriaal
Voorafgaand aan de opleiding (Level 1) krijgt iedere deelnemer de OERsterke opleidingsreader thuisgestuurd. Extra literatuur waarnaar wordt verwezen, kunnen de deelnemers zelf aanschaffen. Een optionele literatuurlijst is onderdeel van het lesmateriaal. Voor level 2 en 3 krijgt men het opleidingsmateriaal ook thuisgestuurd.

Thuisstudie
Wekelijks 8 tot 10 uur.

Docent:
Drs. Richard de Leth Doctorandus geneeskunde en expert preventieve leefstijlgeneeskunde, bestsellerauteur (7x) en nationale inspirator voor een gezond leven. Expert op het onderdeel Body. www.richarddeleth.nl / www.oersterk.nu

Gastdocenten:
Kasper van der Meulen Auteur van de bestseller Mindlift, en BIohacker met een achtergrond als science docent. Expert op het onderdeel Mind. www.mindlift.com

Tibor Olgers Businesscoach, schrijver, spreker en gastdocent Entrepreneurship aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Expert op het onderdeel Business. www.tibor.nl

Certificaat & Examen
Wij hanteren een 80% aanwezigheidseis voor alle levels. Daarnaast wordt level 2 afgesloten met een examen. Het examen vindt schriftelijk plaats en bestaat uit open vragen, multiple choice vragen en casuïstiek.

De deelnemers van level 1 en 3 ontvangen, indien aan de aanwezigheidseis voldaan is, een certificaat. Als men voor het examen in level 2 slaagt ontvangt men het OERsterk Coach diploma.

Opleidingslocatie
Chateau Marquette in Heemskerk. Een prachtig chateau op een rustig gelegen landgoed met uitgebreide wandelmogelijkheden en een OERsterke catering.

Opleidingsdata
Level 1, groep 1: 12 september, 26 september, 10 oktober 2019.
Level 1, groep 2: 27 september, 11 oktober, 31 oktober 2019

Level 2, groep 1: 7 & 8 november 2019 12 & 13 december 2019 1 6& 17 januari 2020
Level 2, groep 2 21 & 22 november 2019 19 & 20 december 2019 30 & 31 januari 2020
Level 2, groep 3 9 & 10 januari 2020 6 & 7 februari 2020 5 & 6 maart 2020

Level 3, groep 1 13 & 14 februari 2020 12 & 13 maart 2020 9 & 10 april 2020 Level 3, groep 2 2 & 3 april 2020 14 & 15 mei 2020 18 & 19 juni 2020

Groepsgrootte
Level 1: 70 personen
Level 2: 30 personen
Level 3: 20 personen

Evaluaties
Aan het eind van iedere module vullen de deelnemers een evaluatieformulier in. Hier wordt een kort verslag van gemaakt en bewaard in onze opleidingsmap. Eventuele verbeterpunten worden verwerkt in de opleiding. 
Startdata
13-01-2020 | 21-09-2020 | 25-09-2020 | 15-01-2021
KTNO ID
K10772
Startdatum accreditatie
01-06-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Homeopathie
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Medische kennis
Ondernemersvaardigheden
     Marketing & communicatie
     Sales
     Financieel
Vakgebieden
Anatomie
Diagnostiek
Voedingsadvies
Coaching
Mind-body interventies
Vitaliteitscoaching
Leefstijlcoaching
Diagnostiek
Biologische voeding
Kinesiologie
Bloesemtherapie
Body Mind Release
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2019
Subthema's
Anatomie
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 120 uur
Online contact: 10 uur
Praktijkoefening: 20 uur
Intervisie: 20 uur
Toetsing en examen: 3 uur
Zelfstudie: 240 uur
Totaal: 413 uur
toon alle informatie
Marquettelaan 34
1969 JT Heemskerk

Docenten (3)

  • Kasper van der Meulen

    2 scholingen


  • Tibor Olgers

    2 scholingen


  • Richard de Leth

    4 scholingen