Menu

Nucleus coach Introspectie

Nucleus Coaching
soort

Module

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

6 maanden

studie belasting

63 uur (2.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Nucleus Coach Introspectie is de eerste module van Nucleus (trauma) coaching

Hoe zou het voor je zijn als je de pijn van je cliënten duurzaam kan oplossen? Misschien merk je als zorgverlener dat je cliënten terugvallen in oude patronen. Slaapproblemen, stressklachten, pijnklachten die terugkeren.

De coach en therapie methodes die je gebruikt zou je mogelijk nog krachtiger kunnen maken als je deze aanvult met Nucleus coaching.
Dit is een korte en vernieuwende coachmethode waarmee je jezelf en je klanten meer in balans kunt brengen. Je kunt hierdoor (jezelf) nog beter voelen als coach.

Het is een methode die niet alleen iets aanraakt maar ook afmaakt. Pijnknopjes worden minder gevoelig. Je stapt minder snel in oude patronen (bijvoorbeeld minder snel emotioneel reageren), zodat je meer energie overhoudt voor de dingen en mensen die je echt belangrijk  vind. Mogelijk enthousiasmeert dit jou om dit op jouw cliënten toe te passen.
Nucleus Coaching is een zachte methode die pijn kort aanraakt maar meteen verzacht in de sessie. Door de gevoelsherinnering te veranderen, veranderen je gedrag, gedachten en gevoel vanzelf mee. Het is niet uitsluitend nodig om vanuit inspanning met jouw linkerhersenhelft (rationeel) doelen te bereiken. In plaats daarvan bereik je moeiteloos jouw doelen doordat je onderliggende belemmeringen opgeruimd hebt.
Bijvoorbeeld als je een eigen zaak wilt beginnen, maar tegelijkertijd denkt dat dit je toch niet gaat lukken, dan komt die zaak niet van de grond. Maar als je de oorsprong van die onderliggende belemmering opspoort en veranderd kan je zaak ineens beter gaan lopen. Als iemand van zijn vader te horen kreeg: je bent dom, jij kan niet goed leren kan het een blijvende belemmering worden om je doelen te bereiken. Als je die negatieve inprenting veranderd, gaat je eigen zaak mogelijk wel soepel lopen.

Daarnaast kun je door het ervaren van Nucleus coaching merken dat je niet zo snel meer door emoties onderuit gehaald wordt. Ik leer je beter contact maken met je lichaam en hoe je dit in kan zetten om spontaner te reageren op situaties in plaats van te piekeren. Soms zeggen cliënten, nu ben ik mezelf geworden, zonder aangeleerde patronen, zonder het moeten van anderen of van mezelf. Hoe fijn is dat!

Na deze training kun je doorgaan om zelf Nucleus coach te worden. Dit kan je gebruiken in jouw beroep of om in je privéleven familie of vrienden te helpen. Ook als je al therapeut of coach bent kun je met de Nucleus coach methode meer impact bereiken bij jouw cliënten. Als je Nucleus Coaching zelf leert toepassen, merk je dat je klanten daardoor beter in balans kunnen blijven, dat verbetering zoveel sneller gaat en langer duurt.
Herinner jij je ideale cliënt bij wie het zoveel beter ging na jouw begeleiding. Stel je voor dat al je bij al je cliënten datzelfde effect zou bereiken? Dat het niet meer een uitzondering is maar dat dit normaal wordt voor je om snel verbetering te bereiken.
Startdata
18-01-2021
KTNO ID
K10835
Startdatum accreditatie
01-08-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Psychosociale begeleiding
Therapeutische vorming
     Filosofie en levenskunst
     Psychosociale kennis
Vakgebieden
Coaching
Relatietherapie
Vitaliteitscoaching
Mental coaching
Zwangerschapscoaching
Traumaverwerking
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2012
Specificatie module
Betreft een autonome vakspecialisatie
Subthema's
Psychopathologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 29 uur
Online contact: 24 uur
Zelfstudie: 10 uur
Totaal: 63 uur
toon alle informatie
Biesselsebaan 34
6561KV Groesbeek
Korensingel 7
7041 JH 's-Heerenberg

Docenten (1)

  • Helma Koorevaar

    1 scholingen