Menu
  • Actief sinds: 2012
  • Aantal scholingen: 1

Nucleus Coaching

Nucleus Coach Introspectie is de eerste module van Nucleus (trauma) coaching

Nucleus Coach Introspectie laat coaches, therapeuten en andere zorgverleners een snelle, pijnloze en efficiënte coachmethode ervaren om terugval in oude patronen bij zichzelf te voorkomen en te herkennen bij anderen.
Veel hulpverleners, zoals coaches en therapeuten zijn onbewust vanuit hun eigen pijn en passie anderen gaan helpen. Echter soms slaat hun eigen rugzak ze uit het veld. Daardoor verliezen ze energie, raken ze uit balans door dit onbewuste energielek.
Veel coachmethodes openen wel de rugzak, maar laten de pijn voor wat het is. Je kijkt naar de rommel, praat erover en vervolgens laat je de rommel liggen. De triggers worden (onbewust) geactiveerd, waardoor praten alleen vaak niet voldoende is.  Je kunt hierdoor trauma’s naar boven halen, waardoor je nogal druk bent met het hanteren van de rommel.

In plaats van op de oude rommel te stoten die vrij gekomen is te laten liggen en er alleen over te praten, maak je een nieuwe lichtgewicht rugzak met daarvoor in de plaats bruikbare positieve dingen. Je transformeert de oude rommel in een nieuwe herinnering, waardoor triggers geneutraliseerd worden. Je blijft hierdoor in balans en energiek en vol zelfvertrouwen je werk doen. Tevens kun je na deze training doorgaan om zelf Nucleus coach te worden in jouw beroep of in je privéleven familie of vrienden helpen. Ook als je al therapeut of coach bent kun je met de Nucleus coach methode meer impact bereiken bij jouw cliënten.

Herken je dit ook, dat je ondanks dat je als coach zelf anderen helpt toch af en toe door jouw eigen rugzak uit het veld geslagen wordt?

Docenten (1)

  • Helma Koorevaar

    1 scholingen