Menu

Fonoforese Frequentie Stemvork Toonpunctuur Therapeut

Noorderlicht Academie
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €2500 en €5000

duur scholing

2 jaren

studie belasting

708 uur (25.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Fonoforese is het werken met stemvorken ter ondersteuning van de balans, harmonie en genezing van mens, dier, plant en omgeving.

De stemvorktrillingen dienen als initiator, blokkadebreker en transformator naar heelheid en eenheid. Diepe pijnstukken kunnen worden aangeraakt op een zachte, trillende wijze waardoor beweging, verlichting en heling ontstaat. De trilling van de stemvork geeft een diepe celmassage.

Basis lesblokken
De Fonoforese vakopleiding bestaat uit zes Basis-blokken (elk blok telt min. 5 dagen) en daarna de drie-Meesterblokken. Vooraf aan de opleiding volg je eerst een van de Introductie-avonden (vier keer per jaar) of de introductiedag in september. Je schrijft je per blok in.

Toonpunctuur
De Toonpunctuur is de therapie waarbij de stemvork wordt ingezet op energieblokkades, spierverhardingen, meridiaan verstoringen, voor het verdrijven van pijn, slaapproblemen, rug-, schouder- en knieklachten, menstruatieproblemen, hooikoorts en nog veel meer. Er is een groot aantal klachten zeer goed te behandelen met stemvorken via de website is een uitgebreide klachtenlijst te bekijken.

Frequentie karakter
Hoe kan het dat de stemvork bij zoveel verschillende soorten klachten kan ondersteunen? Puur en alleen omdat elke stemvork weer een andere frequentie heeft. De frequentie geeft het karakter aan van de stemvork en bepaalt zijn werkingsgebied. Daarnaast zijn er verschillende technieken hoe je de stemvork toe kan passen. Dit leer je tijdens de opleiding.

Wat kan de opleiding voor jou betekenen?
De opleiding brengt jou, naast het degelijk leren van het vak 'toonpunctuur frequentie therapeut', een mooie weg voor je eigen ontwikkeling. Naast het vaktechnische element wat gericht is op hoe je kunt behandelen met stemvorken en kristallen, is er tijd en ruimte voor de eigen ontwikkeling. De helft van elke lesdag is praktijk.  Dit betekent dat je de behandelingen die je leert zowel ondergaat als toepast. Dit geeft een diep besef van wat je met frequenties en stemvorken kan bewerkstelligen, doordat je zelf de ervaring hebt ontvangen.

Lesvorm:
Je kunt de opleiding doen in twee vormen
1. Als Dagopleiding: Basis Dag telt 7 lesdagen, elke maand een lesdag van 10.00 - 17.00 uur
2. Als Blokopleiding: Basis Blok telt 5  dagen, aaneengesloten incl. maaltijden. De lesdagen zijn van 9.30 - 18.30.
Je kiest zelf de vorm die bij jou past. Afwisselen tussen blok en dag kan ook.

Volgorde van de blok/modules
Wanneer je de basisavond of informatielesdag hebt gedaan, kun je in elk blok instappen wanneer je maar wilt. Je kunt je eigen tempo en ontwikkeling hierin volgen die bij je past. Voorbeeld: je volgt de informatielesdag in september en begint dan met de dagopleiding in september,  blokmodule I  van 7 lesdagen. Vervolgens volg je in februari een blok IV van vijf aaneengesloten dagen. Zo ga je verder tot je alle blokmodules hebt gedaan. Kom je er niet uit? Bel me gerust even op. 06-28423459 ik geef graag helderheid.
Startdata
17-02-2021 | 05-05-2021 | 25-08-2021
KTNO ID
K11493
Startdatum accreditatie
01-10-2020
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Energetische Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Beroepsethiek
Ondernemersvaardigheden
     Leiderschap
Vakgebieden
Muziek therapie
Voetreflextherapie
Reflexzonetherapie
Chakratherapie
Fonoforese stemvork therapie
Healing
Massagetherapie
Klankschaaltherapie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2003
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 252 uur
Praktijkoefening: 78 uur
Intervisie: 57 uur
Toetsing en examen: 12 uur
Zelfstudie: 309 uur
Totaal: 708 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Noor Elffers

    4 scholingen