Online cursus: Behandeling van hormonale aandoeningen

Natura Foundation
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €0 en €100

duur scholing

28 uren

studie belasting

28 uur (1 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Hormonale aandoeningen zoals PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten en PCOS, veroorzaakt door verstoringen in het hormoonstelsel, zijn wijd verbreid onder vrouwen en kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks functioneren van uw cliënten. Deze aandoeningen ontstaat niet zomaar; het zijn symptomen van uiteenlopende dieper gelegen oorzaken. Op deze cursusdag gaan we samen op zoek naar de meest voorkomende oorzaken van hormonale aandoeningen en de film daarachter. We brengen de  werkingsmechanismen en daarbij passende oplossingen in kaart, zodat u een persoonlijk behandelplan kunt opstellen voor uw cliënten.

Voor wie?
Deze praktijkdag is bedoeld voor gezondheidsprofessionals die meer willen leren over het oplossen van hormonale aandoeningen met behulp van voeding, leefstijl en suppletie. Kennis over de invloed van voeding, leefstijl en suppletie op ons lichaam en systeemdenken wordt bekend verondersteld.
Let op: Volgt u op dit moment onze opleiding Orthomoleculaire Therapie? Dan maakt deze lesdag al onderdeel uit van uw lesprogramma. Gezien het niveau van de lesstof is deze online cursus niet geschikt voor mensen die niet werkzaam zijn in de gezondheidspraktijk.

Wat kunt u verwachten?
In deze praktijkdag gaan we dieper in op de oorzaken van hormonale aandoeningen zoals PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten en PCOS. U leert de basiswerking van het hormoonstelsel en de interacties met andere organen en lichaamsfuncties te begrijpen. We nemen u mee in oorzaken van hormonale dysbalans en de achterliggende werkingsmechanismen. U leert de werkingsmechanismen te herstellen met praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie), zodat u de hormonale balans bij uw cliënten kunt optimaliseren.

Wat u leert:
  • De basiswerking van het hormoonstelsel
  • Opsporen van de oorzaken van hormonale aandoeningen zoals PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten en PCOS
  • Herstellen van werkingsmechanismen die een rol spelen in deze aandoeningen
  • Uitwerken van persoonlijke interventies om de hormonale balans bij uw cliënten te optimaliseren.
Startdata
26-01-2021 | 19-04-2021
KTNO ID
K11802
Startdatum accreditatie
01-11-2020
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Vakgebieden
Orthomoleculaire therapie
Leervorm
Seminar
Aangeboden sinds
2020
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
50+
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Online contact: 7 uur
Praktijkoefening: 4 uur
Zelfstudie: 17 uur
Totaal: 28 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Fien Demeulemeester

    32 scholingen