E-learning workshop: Long Covid: een effectief behandelplan

Volledige thuisstudie
Natura Foundation
soort

Nascholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €100 en €250

duur scholing

1 dag

studie belasting

14 uur (0.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
E-learning workshop: Long Covid: een effectief behandelplan
Wij horen van onze therapeuten een toename in de praktijk van clienten met restklachten na een corona-infectie. Er zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten rondom de behandeling van Long Covid. We hebben de nieuwe inzichten gebundeld en verwerkt tot een effectief behandeplan.
Een trigger voor Long Covid blijkt te liggen in dysfunctie van het endotheel aan de binnenkant van de bloedvaten. Daarnaast blijkt de aanwezigheid van sarcopenie, verlies van spiermassa, een risicofactor voor Long Covid. We gaan op deze en andere risicofactoren dieper in en bekijken de werkingsmechanismen achter de pathofysiologie van Long Covid. Deze vertalen we naar praktische oplossingen die meteen inzetbaar zijn in de praktijk.
 
Deze e-learning biedt:
 • - nieuwe inzichten vanuit de huidige wetenschappelijke kijk op het coronavirus;
 • - gerichte aanpak bij de vermindering van restklachten en Long Covid;
 • - houvast wanneer je cliënten begeleidt met Long Covid en restklachten, zoals kortademigheid maar ook reuk- en smaakverlies;
 • - een nieuw behandelplan dat je direct en gericht kan inzetten bij cliënten.
 
Deze e-learning is bedoeld voor:
 • - gezondheidsprofessionals die de toenemende cliëntbehoefte aan begeleiding ervaren na besmetting met het virus;
 • - gezondheidsprofessionals die praktische tips wensen bij vermindering van restklachten en aanpak van Long Covid;
 • - artsen, (orthomoleculair) therapeuten, fysiotherapeuten en andere professionals die cliënten begeleiden met (symptomen van) restklachten na een corona-besmetting en Long Covid.

Vragen over de stof?
Deze e-learning heeft een zeer hoog informatiegehalte en is bedoeld voor de ervaren therapeut. Heb je naar aanleiding van deze e-learning nog vragen? Stel die dan rechtstreeks aan Fien tijdens onze gratis  Q&A van 13 oktober aanstaande. Voor jouw deelname is aanmelden een vereiste.
 
Eerder corona-cursussen gevolgd bij Natura Foundation?
Natura Foundation was één van de eersten die therapeuten heeft geholpen met de aanpak van restklachten als gevolg van het Coronavirus. Inmiddels is deze behandelrichtlijn met veel succes ingezet in de praktijk en ontvangen we lovende reacties van de therapeuten en hun clienten. Heb je onze eerdere cursus Herstel na COVID-19 (2020) of Update en nieuwe inzichten rondom een Corona infectie (2021) gevolgd? Ook dan is deze nieuwe e-learning interessant voor je. In deze nieuwe e-learning is alle bestaande kennis samengevat en aangevuld met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en nieuwe kennis over werkingsmechanismen, waaruit een compleet nieuw praktisch behandelplan is ontstaan. De e-learning is meteen toepasbaar in de praktijk.
 
Praktische informatie
 • e-learning: Deze cursus is een e-learning programma. Met e-learning volg je de cursus online op het moment dat jou past. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving met videomateriaal en de inhoudelijke presentatie. Na je aanmelding heb je 6 weken toegang tot dit materiaal. Binnen deze periode start, pauzeer en vervolg je de cursus op jouw moment.
 • Duur: 4,5 uur
 • Prijs: € 125,- exclusief btw
 • Na deelname kan je tijdens onze Q&A van 13 oktober aanstaande vragen stellen aan Fien, de docente van deze e-learning. 
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K12705
Startdatum accreditatie
01-12-2022
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Therapeutische vorming
     Medische kennis
Vakgebieden
Orthomoleculaire therapie
Leervorm
Thuisstudie
Aangeboden sinds
2022
Subthema's
Pathologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
50+
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Online contact: 4 uur
Zelfstudie: 11 uur
Totaal: 14 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

 • Fien Demeulemeester

  32 scholingen