Menu
  • Actief sinds: 2013
  • Aantal scholingen: 1

Meditatie Instituut Nederland

BEROEPSOPLEIDING MEDITATIELERAAR

Meditatie Instituut Nederland is een geregistreerde onderwijsinstelling met retraites, meditatieleraar beroepsopleiding en meditatie gerelateerde activiteiten.
- Opleiding Meditatieleraar
- Meditatie cursus
- Cursus omgaan met irritatie en boosheid
- Cursus stressvermindering
- Meditatielessen
- Retraites

ERKENDE OPLEIDING MEDITATIELERAAR
Tijdens deze geaccrediteerde meditatie opleiding van anderhalf jaar ga je intensief met jezelf aan de slag. Je leert het leven op een andere manier te ervaren en anders om te gaan met bepaalde situaties. De geleerde methoden en technieken leer je ook door te geven aan groepen en individuen. Je kunt de opleiding volgen om meditatieleraar te worden, maar ook om de geleerde technieken toe te passen binnen je huidige vakgebied. Dat kan niet alleen bij sterk gerelateerde beroepen en functies als psycholoog, therapeut of coach, maar ook bij alle andere beroepen waar mensen werken. Tijdens deze meditatie opleiding leer je onder meer diverse meditatietechnieken, mindful yoga, coaching methoden, zelfcoaching methoden, ademoefeningen, mindfulness oefeningen en je gaat dieper in op Oosterse filosofie en psychologie waaronder voortkomend uit het boeddhisme en advaita.

De opleiding vindt plaats Bij de Ruimte, Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling in Amsterdam.

INFORMATIEAVONDEN VOOR DE OPLEIDING
Meditatie Instituut Nederland organiseert voorafgaand aan de opleiding een aantal informatieavonden. Zowel online via een livestream, als op de opleidingslocatie in Amsterdam.

MEDITATIE CURSUS
Voor de opleiding is geen meditatie ervaring vereist. Wel worden mensen die nog geen ervaring hebben met mediteren om vooraf een meditatie cursus te volgen. Meditatie Instituut Nederland biedt een meditatie cursus waarbij je in één weekend leert mediteren met methoden en theorie die ook goed aansluiten op de opleiding meditatieleraar. Deze cursus wordt ook gegeven op de opleidingslocatie in Amsterdam.

RETRAITES
Meditatie Instituut Nederland organiseert ook retraites door heel Nederland. Met name Vipassana, stilte retraites meestal gecombineerd met yoga.

Voor meer informatie en de agenda bezoek: https://meditatieinstituut.nl

Docenten (1)

  • Gerjan Schoemaker

    1 scholingen