Menu

Manuele lymfedrainage borstgezondheid

LifeStream
soort

Nascholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

4 dagen

studie belasting

91 uur (3.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Het lymfestelsel is DÉ basis voor gezondheid en vitaliteit. Ook voor de gezondheid van onze borsten is een goed werkend lymfestelsel essentieel. Het zorgt o.a. voor een goede afvoer van (vervuild) vocht en daarin opgeloste afvalstoffen. Daardoor komt er meer ruimte voor de aanvoer van zuurstof en voedingstoffen waardoor onze celstofwisseling beter kan verlopen en onze cellen optimaal kunnen functioneren. Ook herstel na weefselschade verloopt veel beter wanneer het lymfestelsel in een goede conditie verkeert.

Het lymfestelsel herbergt tevens een groot deel van ons afweersysteem dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers. In de lymfeknopen worden virussen, bacteriën en schimmels bestreden en vernietigd. Voor verbetering en instandhouding van onze gezondheid speelt het lymfestelsel dus de hoofdrol!

Veel borstproblemen hebben te maken met laaggradige ontstekingsreacties, opgehoopte afvalstoffen en stagnatie van vocht in het bindweefsel. Het gevolg is pijnlijk, stug en opgezet borstweefsel.

Het lymfestelsel bestaat uit een zeer uitgebreid netwerk fragiele lymfevaatjes en een flink aantal lymfeknopen, verspreid over het hele lichaam. Behandeling van dit systeem vraagt om een subtiele benadering die aansluit bij de anatomie én de fysiologie ervan.
 
Bijna 100 jaar geleden ontwikkelde Emil Vodder een totaal nieuwe massagemethode voor het lymfestelsel: de Manuele Lymfedrainage. Deze methode kenmerkt zich door zachte, ritmische , pompende technieken op de blote huid, uitgevoerd zonder tussenstof. Naast drainage en weerstandsverbetering geeft MLD een zeer diepe ontspanning vanuit meer parasympatische activiteit en pijndemping bij middelmatige pijn.Startdata
11-01-2020 | 22-09-2020
KTNO ID
K11067
Startdatum accreditatie
01-11-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
Therapeutische vorming
     Medische kennis
Vakgebieden
Medische kennis
Anatomie
Fasciatherapie
Manuele therapie
Chiropractie
Massagetherapie
Bindweefselmassage
Manuele lymfedrainage
Detox
Leervorm
Workshop
Aangeboden sinds
2019
Subthema's
Anatomie, Fysiologie, Pathologie, Psychopathologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 24 uur
Praktijkoefening: 46 uur
Toetsing en examen: 1 uur
Zelfstudie: 20 uur
Totaal: 91 uur
toon alle informatie
Otto Hahnweg 56
3542AX Utrecht

Docenten (0)

Er zijn geen docenten aanwezig!