Menu
  • Actief sinds: 2020
  • Aantal scholingen: 2

Ketogenics Institute

Op zoek naar betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie over het ketogeen dieet? Ketogenics Institute biedt kennis over hoe je een ketogeen dieet kunt inzetten als therapeutische interventie in je praktijk.

Internet en social media bieden veel informatie maar als je als professional serieus aan de slag wilt met ketogene therapie dan zijn er in Nederland weinig bronnen waaruit je je kennis kunt halen. En je wilt niet alleen kennis, maar ook praktisch toepasbare informatie die je direct kunt inzetten in de praktijk.
 
Er is wereldwijd veel te leren over het ketogeen dieet maar voornamelijk in het Engels. Je moet zelf de informatie verzamelen en vertalen om er uiteindelijk een geheel van te kunnen maken. Daar heb je naast je dagelijkse praktijk geen tijd voor.

In Nederland worden voornamelijk ketogene programma’s aangeboden voor particulieren, en vooral gericht op gewichtsverlies. Deze bieden niet de onderliggende kennis die je als professional nodig hebt om je cliënten of patiënten te begeleiden. Met ketogene therapie kan je zoveel meer bereiken dan alleen gewichtsverlies of stabiele bloedsuikers.

Ketogenics Institute biedt als eerste in Nederland en België een cursus gericht op professionals die een ketogeen dieet als therapie willen toepassen bij hun cliënten.

Docenten (1)

  • Louisette Blikkenhorst

    0 scholingen