Menu
soort

Module

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

1 maand

studie belasting

85 uur (3 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Overgewicht is een van meest voorkomende welvaartsziektes op dit moment.  Afvallen is echter meer dan het volgen van een dieet. Afvallen begint immers in je hoofd. Logisch dus dat veel mensen hypnotherapie als oplossing ontdekken.
Werken met problemen als overgewicht, eetstoornissen, en andere voedingsgerelateerde problematieken vormen een enorme uitdaging. Dit werk vereist een multidisciplinaire aanpak, omdat eenzijdig met hypnose of voedingsadviezen werken geen duurzame oplossing biedt voor je cliënt, met andere woorden het werkt niet of het werkt maar voor een bepaalde tijd. Er is een holistische aanpak nodig om zowel lichaams- als geestgericht te werken. Het is tijd voor maatwerk, om je cliënt zo definitief te kunnen helpen een goed en gezond gewicht te bereiken.

De HypnoSlim & Maatwerk in voeding specialisatieopleiding maakt van jou in vijf dagen een specialist die multidisciplinair op dit gebied aan de slag kan gaan met gewicht- en voedingsproblemen. In deze bijzondere specialisatieopleiding leer je toegepaste hypnosetechnieken voor afvallen, eetstoornissen en andere met voeding samenhangende problematieken zoals anorexia, boulemia, diabetes, binge- eating disorder en veel meer. Je leert de bijzondere rol van het metabolisme en waarom het ene dieet voor een geweldig kan werken, terwijl het voor de ander weinig resultaat oplevert. Je leert dat wat voor de ene cliënt heilzame voeding is, voor de andere cliënt dikmakend of zelfs ziekmakend kan zijn.  Je leert over voedingsgedrag, verzuring van het lichaam en de invloed van hormonen op gewicht. Je leert oorzaken herkennen over wat succesvol afvallen in de weg staat. Verder wordt gesproken over stress en het verband met overgewicht.
Startdata
05-10-2022
KTNO ID
K11335
Startdatum accreditatie
01-03-2020
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Vakgebieden
Gewichtsmanagement
Voedingsadvies
Hypnotherapie
Hypnotherapie
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2016
Specificatie module
Betreft een autonome vakspecialisatie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 40 uur
Praktijkoefening: 15 uur
Zelfstudie: 30 uur
Totaal: 85 uur
toon alle informatie

Docenten (2)

  • Annemiek Kruse

    2 scholingen


  • 2 scholingen