Menu

Holistisch Levenscoach

Horizon Opleidingen
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €2500 en €5000

duur scholing

1 jaar

studie belasting

1079 uur (38.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Gedurende de opleiding Holistisch Levenscoach ga je op zoek naar jouw eigen authenticiteit en leer je hoe je deze in kunt zetten bij het coachen van mensen. Vanuit deze eigen kracht begeleiden we je om je verder te ontwikkelen als coach, waardoor je in staat bent om met liefdevolle aandacht in verbinding te zijn met je coachee en deze op holistische wijze  inzichten te geven en te laten groeien. Door de coachee te laten ontdekken wie hij/zij ten diepste is en zijn of haar bewustzijn te vergroten help je hem of haar om te gaan voelen, verlangens, talenten en een missie te ontdekken en vanuit daar krachtig, in balans en voluit te kunnen leven.
 
Naast het aanleren van de coachingsvaardigheden is er binnen de opleiding ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je zelfbewustzijn, waardoor je gedurende de opleiding groeit als coach, maar zeker ook als mens. Om ervoor te zorgen dat je na de opleiding ook je eigen coachpraktijk kunt opzetten wordt in de opleiding ook volop aandacht besteed aan het ondernemerschap.
 
De opleiding bestaat uit 10 modules van in totaal 21 inspirerende lesdagen. In de lessen wordt de theorie behandeld en daarnaast is er veel ruimte om zelf te ervaren, te onderzoeken, te oefenen en te leren begeleiden. Dit loopt door alle modules heen.

Alle trainingen/opleidingen bij Horizon Massageopleidingen kenmerken zich door de holistische visie; lichaam en geest zijn één. De verschillende aspecten van deze visie, zoals emoties, gedachten, spiritualiteit en gedrag horen hierbij. Al deze niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar en vinden we ook  terug in de menselijke ontwikkeling die wordt weergegeven door de 7 chakra’s:  Ik ben, ik voel, ik doe, ik heb lief, ik spreek, ik zie, ik begrijp.
 
 
Met liefdevolle aandacht laten we je groeien als mens en
begeleiden we je met zorg op je reis naar het worden van een uniek holistisch coach.
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K11122
Startdatum accreditatie
01-12-2019
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Filosofie en levenskunst
     Beroepsethiek
Ondernemersvaardigheden
     Marketing & communicatie
     Leiderschap
Vakgebieden
Mental coaching
Leefstijlcoaching
Coaching
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2019
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 126 uur
Stage: 3 uur
Praktijkoefening: 15 uur
Zelfstudie: 935 uur
Totaal: 1079 uur
STAP-register
Nee
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Josine van Gils

    19 scholingen