Menu

Energetische Familietherapie basisjaar

De Krachtwijzer
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

1 jaar

studie belasting

222 uur (8 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Wil je graag aan de slag of je verder ontwikkelen op het gebied van persoonlijke groei, energetisch en systemisch bewustzijn en het familiesysteem? Herkennen van bespiegelingen van de buitenwereld (en het kind), je (familie)patronen en je mechanismen. Wil je je innerlijk verdiepen om te groeien in bewustzijn? Concrete vaardigheden leren om de weg naar binnen te maken, ontwikkelen van draagkracht en een ander hierin bij te staan op emotioneel mentaal en fysiek vlak.
Een diepgaand energetisch groeitraject met veel beweging waar je met jezelf geconfronteerd wordt met een therapeutische insteek die je zowel in je persoonlijke ontwikkeling als in je werk/praktijk kunt inzetten.
Er wordt gewerkt in groepen (+-12) met persoonlijke aandacht en begeleiding waar de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt.

Deze door het CRKBO geregistreerde en KTNO geaccrediteerde 1-jarige beroeps/vakopleiding Energetische FamilieTherapie staat in het teken van groeien in bewustzijn, energetisch & systemisch werk. En zelfreflecterend en invoelend vermogen. Vanuit eigen ervaring leer je terug te gaan naar je eigen bodem en deze te ontwikkelen. Vanuit deze basishouding leer je werken met een ervaringsgerichte-methode waarbij je andere leert begeleiden waarmee je een groeistap aanreikt, bewustzijn en beweging creëert en door praktische oefening direct je eigen thematieken kunt aanpakken.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem, de chakrapsychologie en systemisch werk. En ga je zelfstandig leren werken met familieopstellingen. Daarnaast leer je de bespiegelingen (van het kind-en de buitenwereld), je patronen en reactiemechanismen te herkennen waar je later mee aan de slag kunt. De opleiding bevat ook de basismodule afscheid trauma en verlies

We creëren vooral bewustzijn, je leert niet om dingen weg te halen of op te lossen maar in beweging te zetten waardoor een verwerkingsproces in gang wordt gezet. Je leert een aanreiking te geven om te groeien en maken een ander bewust van de verstopte blokkades en mechanismen. Alvorens ga je dit traject eerst met jezelf aan. Na het basisjaar kun je doorstromen naar het vervolgjaar.
Startdata
30-03-2019
KTNO ID
K10490
Startdatum accreditatie
01-04-2019
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Lichaamsgerichte therapieën
     Psychosociale begeleiding
     Energetische Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Filosofie en levenskunst
     Psychosociale kennis
Ondernemersvaardigheden
     Leiderschap
Vakgebieden
Verlies- en rouwverwerking
Traumaverwerking
Verlies- en rouwverwerking
Familieopstellingen
Psycho-energetische therapie
Chakratherapie
Psychosociale begeleiding
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2015
Subthema's
Psychopathologie
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 105 uur
Online contact: 2 uur
Praktijkoefening: 55 uur
Intervisie: 12 uur
Toetsing en examen: 16 uur
Zelfstudie: 32 uur
Totaal: 222 uur
toon alle informatie
Dr anton Mathijsenstraat 5B
6021 CJ Budel

Docenten (2)

  • Sanne Blom

    1 scholingen