Menu

Vitality Coach

Allfit
soort

Vakopleiding

niveau

HBO

kosten

Tussen €1000 en €2500

duur scholing

6 weken

studie belasting

126 uur (4.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Wat is een Vitality Coach?
Een Allfit Vitality Coach inspireert, motiveert en begeleidt mensen om een gezond(er) leven te leiden. Hij of zij weet wat ons lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en wat de impact is die voeding en leefstijl hierop hebben. De Vitality Coach is getraind in het herkennen van een verstoorde werking van hormonen, neurotransmitters en organen en in het signaleren van een disbalans aan voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, co-enzymen, aminozuren en vetzuren). Bovendien is hij of zij getraind in het gebruik van de Vitality Analyzer, een apparaat waarmee op celniveau in enkele minuten een persoonlijke vitaliteitsscan gemaakt wordt. Met de analyzer wordt gemeten welke mogelijke tekorten het lichaam heeft aan vitaminen en mineralen en of het in balans is. De Vitality Coach stelt een Vitaliteitsplan op waarbij de combinatie van gezonde voeding (al dan niet met aanvulling van supplementen), beweging en leefstijl een gepersonaliseerde strategie is voor een leven met meer energie en gezondheid.

Wat doet een Vitality Coach?
Een voorbeeld legt dit het beste uit: er komt een nieuwe cliënt in je praktijk met klachten over vermoeidheid en de wens gezonder te leven. Je vraagt hem of haar uitgebreid naar bestaande gezondheidsproblemen, voedings- en beweeggewoontes en meet vervolgens met de Vitality Analyzer hoe het met de voedingsstoffen en de balans in het lichaam is gesteld. Op basis van de resultaten van de vitaliteitsscan en de antwoorden die je op je vragen hebt gehad, stel je een persoonlijk Vitaliteitsplan op waarin gezonde voeding, voldoende beweging en het gebruik van specifieke supplementen ervoor gaan zorgen dat de gezondheid van je cliënt verbetert. Na een paar weken komt hij of zij terug voor een nieuwe meting, zodat je de voortgang precies kunt volgen: meten is weten!

Je zult begrijpen dat het regelmatig meten met de Vitality Analyzer voor extra motivatie bij je cliënten zorgt om op koers te blijven: ze kunnen nu immers zien aan de hand van meetbare gegevens dat het programma dat jij hen hebt gegeven inderdaad werkt!
 
Een belangrijke bijdrage aan een bewuste en gezonde leefstijl 
Overgewicht, stress, burn-out, diabetes en andere chronische gezondheidsproblemen nemen alleen maar toe. Ons eetpatroon en leefstijl zijn door de jaren radicaal veranderd. De voedingswaarde van ons voedsel holt achteruit waardoor het een hele uitdaging is om alle essentiële nutriënten (vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren) uit ons eten te halen. In de tijd waarin wij leven neemt de belasting voor ons lichaam toe: we ervaren continue stress en onder andere onze zuurstof-, suiker-, bloeddruk-, neurotransmitter-, hormoon- en nutriëntenbalans is verstoord. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun gezondheid te verbeteren en daarbij kan de Vitality Coach een belangrijke rol spelen.
 
 Voor wie is de opleiding bedoeld?
De opleiding tot Vitality Coach is bedoeld voor ervaren en beginnende therapeuten die een passie hebben om mensen te inspireren, motiveren en begeleiden om een gezond(er) leven te leiden en daarbij graag persoonlijke vitaliteitsscans willen gebruiken om een mogelijk verstoorde balans van het lichaam meetbaar in kaart te brengen. Onder onze cursisten hebben we voedingscoaches, diëtisten, fysiotherapeuten, natuurgeneeskundigen, schoonheidsspecialisten en andere professionals die zijn geïnteresseerd in leefstijl en gezondheid.

De meting met de Vitality Analyzer
De Vitality Analyzer meet via een handsensor het magnetische veld van de menselijke lichaamscellen op basis van bioresonantie en radionika. We meten zo de mate waarin de uitgezonden zwakke elektromagnetische golven (met specifieke trillingsfrequenties) resoneren via de meridiaanbanen in ons lichaam. Gezonde cellen in het lichaam hebben een andere frequentie dan zieke cellen en zo kunnen we vaststellen welke onderdelen wel en niet optimaal functioneren.De meting omvat honderden meetwaarden en rapporten zoals bijvoorbeeld over de conditie van het cardiovasculaire systeem, het skeletstelsel, het functioneren van organen, cholesterol, vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Een geavanceerde softwaretoepassing en gekoppelde database analyseert het resultaat.
De Vitality Analyzer is voor veel therapeuten een extra hulpmiddel dat hen in staat stelt hun cliënten nog beter te behandelen op basis van meetbare gegevens en waarden.

De inhoud van de cursus:
We beginnen met informatie over hoe het menselijk lichaam nu eigenlijk werkt. Die kennis heb je nodig om straks de resultaten van de metingen met de Vitality Analyzer te kunnen interpreteren en te begrijpen wat ons lichaam nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:
 • Voeding & supplementen
 • Darmgezondheid
 • Immuunsysteem
 • Zenuwstelsel
 • Hormoonklieren
 • Hormonale assen
 • Leefstijl
 • Verjonging en veroudering
Vervolgens besteden we ruim aandacht aan het analyseren en interpreteren van de meetresultaten die met de Vitality Analyzer worden gemaakt d.m.v. casestudies uit de praktijk en metingen die je zelf doet. Hier leer je wat de meetresultaten precies betekenen, hoe ze in relatie staan tot andere waarden en hoe je supplementen kunt inzetten om bepaalde meetwaarden omhoog of juist omlaag te krijgen. Ook wordt hier duidelijk hoe de combinatie van betere voeding en beweging de gezondheid van jouw cliënten aanzienlijk kan verbeteren.

Leerdoelen
 • Je begrijpt hoe voeding, gezondheid, beweging en suppletie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
 • Je kunt met de Vitality Analyzer een meting doen en de uitkomst analyseren en omzetten naar een persoonlijk advies en behandelplan;
 • Je kunt deze kennis toepassen in de dagelijkse praktijk.
 
De opleiding wordt afgerond met een examen en geslaagde cursisten krijgen een diploma waarmee ze als Vitality Coach kunnen werken en de Vitality Analyzer kunnen gebruiken.
Startdata
01-10-2021 | 14-01-2022 | 29-04-2022 | 30-09-2022
KTNO ID
K12093
Startdatum accreditatie
01-07-2021
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
     Energetische Geneeswijzen
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Medische kennis
Vakgebieden
Diagnostiek
Anatomie
Medische kennis
Fysiologie
Voedingsleer
Voedingsadvies
Vitaliteitscoaching
Leefstijlcoaching
Diagnostiek
Bioresonantie therapie
Stressmanagement
Bioresonantie therapie
Darmtherapie
Mineralen
Vitaminen
Leervorm
Blended learning
Aangeboden sinds
2021
Subthema's
Anatomie, Fysiologie
Instapniveau
Algemene kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
10 - 25
Afrondend examen
Ja
SBU Opbouw
Klassikaal: 48 uur
Praktijkoefening: 16 uur
Toetsing en examen: 2 uur
Zelfstudie: 60 uur
Totaal: 126 uur
toon alle informatie
Paradijsweg 8
7942HB Meppel

Docenten (2)

 • Edwin Bas

  1 scholingen


 • Ron Grit

  1 scholingen