Menu

Voedingscursus Eenvoudig Gezond

Healing Space
soort

Bijscholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €500 en €1000

duur scholing

4 dagen

studie belasting

72 uur (2.5 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
Ben je geïnteresseerd om via voeding gezond en in balans te zijn, maar zie je door de huidige food-trends door de bomen het bos niet meer? Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent?

De holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond (tevens deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach) is gebaseerd op de visie van eenheid binnen onszelf en met onze omgeving, en daarnaast op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Is een sinaasappel voor je vriendin misschien de perfecte bron van Vitamine C, dan kan het maar net zo zijn dat een sinaasappel jouw constitutie uit balans brengt, waardoor je juist gezondheidsproblemen krijgt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we de vele food adviezen vaak klakkeloos opvolgen.

In Eenvoudig Gezond leer je om verder te kijken (én te voelen) dan alleen maar ‘lijstjes’ met voeding die je wel en niet zou moeten eten, want je krijgt meer inzicht in allerlei aspecten van voeding en gezondheid. Zo leer je bij voorbeeld aan je eigen lijf signalen te herkennen van beginnende verstoringen in het evenwicht in je gezondheid, leer je opmerkzaam te worden welke weg voeding aflegt in jezelf tijdens het verteren en leer je hoe de connectie tussen verteren en emoties voelbaar is.
Startdata
04-09-2020
KTNO ID
K8467
Startdatum accreditatie
01-05-2015
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Vakgebieden
Biologische voeding
Voedingsadvies
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2019
Instapniveau
Geen voorkennis vereist
Groepsgrootte
1 - 10
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 28 uur
Zelfstudie: 44 uur
Totaal: 72 uur
toon alle informatie

Docenten (1)

  • Anna Kruyswijk - v.d. Heijden

    6 scholingen