Orthomoleculair specialist: Brein & Hersenziekten

Ortho Health Foundation
soort

Nascholing

niveau

HBO

kosten

Tussen €250 en €500

duur scholing

222 uren

studie belasting

222 uur (8 ECTS)

studenttevredenheid
Bekijk waardering
In Nederland heeft één op de vier mensen een hersenaandoening, zo stelt de Hersenstichting. Dit zijn vaak aandoeningen die regulier moeilijk te behandelen zijn, vooral omdat deze ziektebeelden vaak multifactorieel zijn. Denk dan aan factoren zoals voedingstekorten, insulineproblemen, toxinebelasting, mitochondriale dysfunctie, methylatieverstoringen, hormonale disbalans, etc. Een combinatie van meerdere van deze problematieken is vaak verantwoordelijk voor het ontstaan van deze ziektebeelden.
Het brein is ontzettend complex en speelt vanzelfsprekend een centrale rol in ons welzijn. De relatie met de darmen, de zogenoemde hersen-darm-as, krijgt steeds meer erkenning. Maar zo hebben onze hersenen ook een eigen immuunsysteem. Dit systeem heeft een grote betrokkenheid bij veel hersenaandoeningen. Sinds de ontdekking hiervan is de kennis en het begrip enorm toegenomen. Ook voor de complementaire praktijk levert dit veel nieuwe en bruikbare inzichten op. De hoogste tijd om een vernieuwde driedaagse verdiepingscursus over dit onderwerp te organiseren.
Diverse hersenziekten passeren de revue. Denk hierbij aan neurodegeneratieve en neuropsychiatrische ziektebeelden, met speciale aandacht voor niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Alzheimer, Parkinson en depressie. Deze orthomoleculaire specialisatie is niet alleen voor orthomoleculair opgeleide therapeuten en artsen interessant, maar ook geschikt voor artsen, psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten die met deze problematiek in de praktijk te maken hebben en op zoek zijn naar een geïntegreerde visie en nieuwe behandelmogelijkheden.

Doel van de cursus

Na afloop van de cursus Orthomoleculair Specialist: Brein & Hersenziekten is duidelijk hoe het brein functioneert en welke factoren van invloed zijn. De interactie tussen lichaam en brein wordt uitgediept en concrete strategieën om de relatie te optimaliseren komen uitgebreid aan bod. U leert de bijbehorende orthomoleculaire ondersteuning te geven. Door de verdiepende kennis met praktische onderbouwing kunt u het geleerde direct in de praktijk toepassen.
Startdatum
Informeer bij opleider
KTNO ID
K12839
Startdatum accreditatie
01-03-2023
Erkenning door
Categorieën
Vakinhoudelijk
     Natuurgeneeskunde
Therapeutische vorming
     Anamnese / diagnostiek
     Medische kennis
Ondernemersvaardigheden
     Marketing & communicatie
Vakgebieden
Voedingsadvies
Vitaliteitscoaching
Mental coaching
Leefstijlcoaching
Coaching
Mind-body interventies
Orthomoleculaire therapie
Biologische voeding
Mineralen
Vitaminen
Leervorm
Klassikaal
Aangeboden sinds
2023
Subthema's
Anatomie, Fysiologie
Instapniveau
Specialistische kennis en/of ervaring als zorgverlener vereist
Groepsgrootte
25 - 50
Afrondend examen
Nee
SBU Opbouw
Klassikaal: 24 uur
Praktijkoefening: 150 uur
Zelfstudie: 48 uur
Totaal: 222 uur
toon alle informatie
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Docenten (1)

  • Erik Schut

    7 scholingen